четвер, 19 жовтня 2023 р.

Зірки рекомендують: 7 книг, рекомендованих відомими людьми (ч. 1) ⭐️📕

У кожного з нас, мабуть, є книги, які нам так подобаються, що ми залюбки рекомендуємо іншим людям почитати їх. Власне, книжки, які ми читаємо, можуть багато чого розповісти про нас самих. Знамениті люди не виняток і їхні улюблені літературні твори теж можуть нам розповісти про них щось нове і цікаве. Отже, стаємо ближче до зірок і читаємо книги, які вони рекомендують, а якщо вже читали, перечитуємо 😊
 
🔷
44-й президент США Барак Обама до переліку своїх улюблених книг вніс книгу «Дівчина, жінка, інакша» британської письменниці Бернардін Еварісто. Ця книга об’єднує в собі 12 історій різних жінок, здебільшого темношкірих англійок. Хоча загальним сюжетом ці історії не поєднані, вони все ж вигадливо переплітаються між собою. Прибиральниця, фермерка, банкірка, вчителька, режисерка й інші жінки різних професій прагнуть знайти відповіді на важливі життєві питання: хто вони і звідки? чого варті? куди йти далі?
 
🔷
Акторка Сара Джесіка Паркер рекомендує книгу, яку багато хто з нас вже читав і можливо не раз – «Ловець у житі» Дж. Д. Селінджера. Це класичний твір американської літератури 1945 року. Сюжет книги описує два дні з життя Голдена Колфілда – 16-річного юнака, який їде до Нью-Йорка після того, як його виключили з закритої школи. Разом з героєм читач проходить через страх, соціальне відчуження, підліткову тугу і бунтарство. На думку С. Дж. Паркер, Голден Колфілд це той персонаж, який не може лишити байдужим – його або ненавидиш, або любиш.
 
🔷
Акторка Гвінет Пелтроу рекомендує роман «Джейн Ейр» англійської письменниці Шарлотти Бронте. Це класика на всі часи, а для Гвінет Пелтроу це джерело розради. Роман розповідає про життя Джейн Ейр, на перший погляд простої дівчини, яка стикається з багатьма життєвими перешкодами, включаючи жорстоку тітку, погані умови життя і кохання до одруженого чоловіка.
 
🔷
Акторці Геллі Беррі дуже сподобалася книга «Ти тут, Боже? Це я, Маргарет» Джуді Блум. Беррі каже, що коли вона вперше прочитала цю книгу у свої 13 років, вона дуже допомогла їй пережити багато складних моментів підліткового життя. Головну героїню твору, одинадцятирічну Маргарет, турбують типові для її віку питання: хто з однокласників найгарніший, як правильно цілуватися і т. д. Та є в дівчини і одне особливе світоглядне питання: яку релігію обрати. Адже її мама – християнка, а тато – юдей, і дівчинка хоче сама визначитися зі своєю релігією. Це питання так її захоплює, що вона присвячує релігії свій річний шкільний проєкт.
 
🔷
Співачка Адель вважає, що усім нам варто почитати книгу «Вільна» Гленнон Дойл Мелтон. Жінки часто прагнуть бути хорошими: доньками, партнерками, працівницями, матерями, подругами, і сподіваються, що це зробить їх щасливими. Та з часом ми розуміємо, що наше справжнє життя проходить повз нас.  Авторка книги жила собі і вважала, що має бути вдячною долі за все, проте одного разу вона усвідомила, що насправді проживає не своє життя. Жінка зробила крок у зовсім іншому напрямку, перестала бути хорошою для всіх і стала вільною. Історія, описана нею, вже показала мільйонам читачів шлях до повноцінного життя. До речі, Адель рекомендує робити під час читання цієї книги нотатки, тому що до багатьох моментів ми захочемо повернутися і не раз.
 
🔷
Улюблена книга актора Білла Мюррея – «Пригоди Гекльберрі Фінна», написана одним із найбільш плідних письменників-гумористів в американській літературі Марком Твеном. Цей роман часто називають найкращим твором Марка Твена. У романі розповідається про кращого друга Тома Сойєра – безпритульного хлопчика Гека Фінна, який утік від жорстокого батька-п’яниці на безлюдний острів. Тут він несподівано зустрічає раба-втікача Джима, разом з яким мандрує на плоту по річці Міссісіпі. Книга розповідає про пригоди і небезпечні випробування героїв, а ще про те, що безкорисливість, доброта і вірність дружбі завжди допомагають пережити труднощі.
 
🔷
Акторка Енн Гетевей рекомендує «Таємний сад» Френсіс Бернетт. Це історія про пригоди дітей у таємному саду і це справжня школа любові. Допомігши покинутому садові повернутися до життя, Мері Ленокс відкриває у собі цікавість і співчуття до людей, якого, здавалося, геть була позбавлена. А відкривши своє серце до світу, дівчинка здобуває здатність його перетворювати.

Немає коментарів:

Дописати коментар