пʼятниця, 27 жовтня 2023 р.

Зірки рекомендують: 5 книг, рекомендованих відомими людьми (ч. 2) ⭐️📕

В одному з попередніх дописів ми вже ділилися з вами рекомендаціями книг від всесвітньо відомих зірок: дізналися улюблені книжки Гвінет Пелтроу, Адель,
Барака Обами та інших відомих людей. У цьому дописі до вашої уваги ще 5 зіркових рекомендацій.
 
🔷
Епатажна співачка Леді Гага рекомендує почитати «Листи до молодого поета» Райнера М. Рільке. В одному зі своїх інтерв’ю журналу «New York Magazine» співачка розповіла, що щодня читає збірку листів Рільке. Йдеться про збірку з 10 листів Рільке до його друга військового Франца Ксавера Каппуса, написаних на початку 20 століття. У листах представлені нотатки про поезію та природу поетичної творчості, про мистецтво та шляхи істинного художника, про самотність і любов.
 
🔷
Колишня перша леді США Мішель Обама рекомендує книгу «Пісня Соломона» Тоні Моррісон. Пані Обама стверджує, що саме ця книга свого часу надихнула її читати більше. В романі «Пісня Соломона», авторка, поєднуючи історію та сучасність, відтворила риси афроамериканської спільноти як особливої етнічно-расової групи зі своєрідним менталітетом, який складався протягом трьох століть за умов рабства та боротьби за національну самосвідомість, проти духовної уніфікації.
 
🔷
Зірка саги про Гаррі Поттера акторка Емма Вотсон рекомендує «Маленького принца» Антуана де Сент-Екзюпері.  Ця прекрасна повість-казка, хоча і має статус дитячої книжки, насправді підіймає зовсім недитячі теми, такі як самотність, втрата, відчуження, життя і смерть, любов та відповідальність. Емма Вотсон зазначила, що ця книга мала на неї вплив і у дитинстві, і в дорослому віці, тож вона є однією з її найулюбленіших книг.
 
🔷
Ще одна колишня перша леді США та відома політична діячка Гілларі Клінтон рекомендує книгу Генрі Ноуена «Повернення блудного сина».  Після поразки на президентських виборах 2016 року Гілларі Клінтон розповіла «Washington Post» про те, як ескапістське читання допомогло їй впоратися з наслідками невдалої кампанії. Зокрема пані Клінтон зазначила, що в перші кілька тижнів після виборів їй особливо допомогло прочитання твору  «Повернення блудного сина». Цей твір написав голландський священник і письменник Генрі Ноуен. На створення книги Ноуена надихнула однойменна картина Рембрандта. У книзі підіймаються такі теми як самотність, пригніченість та повернення додому, і за словами Гілларі Клінтон, ці теми були їй надзвичайно близькі в післявиборчий період.
 
🔷
Молода зірка Голлівуду Тімоті Шаламе рекомендує роман-антиутопію «1984» англійського письменника Джорджа Орвелла. Ця книга, яка побачила світ ще 1949 року, і досі залишається непохитною класикою і улюбленою книгою мільйонів людей в усьому світі, тож не дивно, що і Тімоті Шаламе захоплюється нею. Зважаючи на те, що описані в романі теми, такі як фашизм, тоталітаризм і цензура, на жаль, знов актуальні у нашому сучасному світі, твір отримав нову хвилю шаленої популярності.

Немає коментарів:

Дописати коментар