четвер, 1 грудня 2022 р.

«Бог створив домашніх тварин, щоб відігрівати наші холодні серця» 🐾

30 листопада відзначається
День домашніх тварин. Попри те, що офіційно в Україні цей День не відзначається, власники домашніх пухнастиків (і не пухнастиків також) люблять це свято, адже воно таке добре та домашнє, і це зайвий привід потішити свого улюбленця якимсь смаколиком чи іграшкою. А ще це чудовий привід прихистити тваринку, в якої немає дому. В Україні живуть добрі люди, більшість з яких, на наше переконання, люблять тварин, тож День домашніх тварин хоча і не офіційно, але наше свято також. З нагоди цього дня пропонуємо вашій увазі добірку книг, з яких ви дізнаєтеся цікаві зворушливі історії про відносини людей і братів наших менших🐶🐱.
 
«Дім для Дома» Вікторія Амеліна
У цій книзі кумедний пес породи пудель на ім’я Дом є оповідачем історії однієї сім’ї – старого полковника й кількох поколінь жінок. Полковник зі сходу нині з родиною мешкає у Львові, але у своїй маленькій квартирі він не відчуває бажаного затишку і щастя, власне, як і інші члени родини, в тому числі і пес Дом. Хто мешкав у їхній львівській квартирі раніше не відомо, але, можливо, собаче чуття Дома допоможе розкрити чужі таємниці? Читайте цю чудову історію і дізнавайтеся, чи зможе Дом та його родина зрештою відчути себе вдома у Львові 90-х рр.
 
 
«Бігль старший», Оксана Лущевська
Це зворушлива і дотепна історія про міцну дружбу і турботу. Хлопчик Коля, як і більшість інших дітей, мріє про собаку, та, на жаль, батьки не дозволяють йому завести улюбленця. Та в Колі є друг – дорослий чоловік дядько Мирон, який живе по сусідству. Саме дядька Мирона Коля намагається вмовити взяти безпритульного старенького песика, схожого на бігля, якого він якось знаходить на вулиці. Та чи наважиться чоловік взяти додому тварину? Адже він вважає, що вже застарий для цього…
 
«Лессі» Ерік Найт
Собака Лессі долає сотні кілометрів, щоб повернутись до того, кого вона любить і хто на неї чекає. Йоркширський хлопчик Джо вже й не вірить у диво, але віддана колі прагне повернутися додому. Тяжкі рани, голод і численні випробування Лессі вперто долає задля того, щоб рівно о четвертій годині зустріти біля школи свого маленького господаря.
 
Це історія вірності й любові, вдячності й самопожертви. Історія, що поновить у вашій душі дитинне зачудування світом, у якому пересічна, на перший погляд, собача доля є мірилом добра і зла, переступу й гідності.
 
«Світ очима кота Боба» Джеймс Бовен
Нехай вас не бентежить, що герої цієї повісті – колишній наркозалежний чоловік і рудий вуличний кіт. Читаючи цю книгу, ви зрозумієте, що вона про те, як людина попри усі складнощі і трагедії, які їй довелося пережити, не занепадає духом, а натомість прагне стати кращою. А ще ця історія про те, як звичайний безпритульний кіт допомагає герою здолати його згубну звичку і віднайти віру в себе та людей.
 
«Завдяки Вінн-Діксі» Кейт ДіКамілло
Десятилітня Індія Опал Булоні переїжджає разом із батьком у невеличке південне містечко Наомі і почувається дуже самотньою. Та одного прекрасного дня вона зустрічає в супермаркеті під назвою «Вінн-Діксі» незграбного бездомного пса, що вміє усміхатися, як людина…Що відбувається далі, читайте у цій чудовій книзі – буде цікаво.

Немає коментарів:

Дописати коментар