середу, 12 жовтня 2022 р.

Музика – бальзам для душі

Нещодавно відзначався Міжнародний день музики. Кажуть, що музика заспокоює і лікує душу. І це дійсно так. В наш час музику визнають видом терапії, адже вона може викликати позитивні емоції, стимулює багато частин мозку і навіть здатна знизити кров’яний тиск і частоту серцевих скорочень. Ми точно знаємо, що музика часто допомагає нам боротися зі стресом, переживати важкі часи – саме такі як зараз. З початком повномасштабної війни, розв’язаної російською федерацією в Україні, у нас з’явилася ціла низка пісень, які нас мотивують, підтримують і просто є символом нашої боротьби та незламності. У цьому дописі пропонуємо до вашої уваги добірку ключових пісень, які протягом усіх цих важких місяців лікують нашу душу і які слухає та співає вся Україна і не тільки. Гадаємо, це особливо актуально напередодні Дня захисників і захисниць України і Дня Українського козацтва.
 
1. «Ой у лузі червона калина»
На початку повномасштабної війни лідер гурту «Бумбокс» Андрій Хливнюк подарував друге дихання, друге життя пісні українських січових стрільців, заспівавши її на Софійській площі. Тепер ця пісня є справжнім світовим хітом, який співають діти і дорослі в різних куточках нашої планети.
 
2. «Вільні люди», Без Обмежень
Ця пісня вийшла у світ ще 2021 року, але саме після початку великої війни 2022 року вона стала неймовірно актуальною і популярною. 
 
3.«Обійми», Океан Ельзи
Цю пісню було презентовано ще дев’ять років тому, однак, мабуть, через рядки, з яких починається цей хіт «ОЕ», а саме «Коли настане день, закінчиться війна…», ми співаємо цю пісню знову і знову протягом цих важких місяців повномасштабної війни.
 
4. «Додому», Kalush feat Skofka
Цю пісню також було презентовано ще до початку повномасштабної війни – 2021 року, але після 22.02.2022 вона набула нового значення. Багато українців вимушено покинули Батьківщину і ця пісня стала для них дуже актуальною.
 
5. «Чути гімн», Skofka
Автор присвятив цей трек своєму другу з Рівненщини, який загинув за Україну. Skofka написав: «Поки буде "чути гімн" в усіх містах України, доти і буде жити Україна!»
 
6. «Українська лють», Христина Соловій
Це кавер на італійську повстанську пісню «Bella Ciao», але з оновленим текстом українською, присвяченим усім, хто бореться за Батьківщину.
 
7. «Stefania», Kalush Orchestra
Весною ця пісня принесла перемогу Україні на конкурсі Євробачення. Саме               під час цього конкурсу виконавці пісні закликали світ врятувати Маріуполь і «Азовсталь», намагаючись привернути увагу всесвітньої спільноти до війни в Україні і того горя, яке рф принесла на нашу землю.
 
Цей перелік «пісень війни», звісно, далеко не повний. Будемо раді, якщо ви в коментарях ділитиметеся з нами тими піснями, які допомагають вам у ці скрутні часи.

Немає коментарів:

Дописати коментар