середу, 19 жовтня 2022 р.

«#Моя УПА»: 39 історій про нескорених борців за нашу незалежність


22 жовтня «Видавництво Старого Лева» видасть книгу журналістки і письменниці з Івано-Франківська Любові Загоровської
«#Моя УПА». Це книга спогадів, у якій зібрано 39 розповідей про людей, які майже 100 років тому або воювали в лавах УПА, або допомагали українській армії боротися за незалежність України. Книга про людей, яких переслідували,  арештовували, репресували, але які попри все залишилися незламними й нескореними у своїй боротьбі.
 
«#Моя УПА» – це книга-сповідь, у якій живі свідки подій, що відбувалися під час боротьби УПА за право бути українцями, діляться своїми емоціями і спогадами. Авторка почала збирати матеріали для цієї книги ще кілька років тому, а тепер – з початком повномасштабної війни в Україні, це видання буде надзвичайно актуальним, адже боротьба за свободу й незалежність України триває.   
 
Любов Загоровська каже, що протягом чотирьох років мандрувала країною і спілкувалася з майбутніми героями своєї книги. Ось, що письменниця каже про неймовірні історії, які вона почула і які переповіла в своїй книзі: «Можна прочитати про долі цих людей, аби усвідомити: історія рухається по колу. Сьогодні наша країна проживає той самий досвід, що і 80 років тому, коли було засновано УПА. Єдине залишається незмінним: українці як боролися, так і продовжують боротися за свою країну і свою Незалежність».

 

Герої історій, зібраних у книзі «#Моя УПА», розповідали про війну в якій брали участь, про полон і тортури. Ці історії багато в чому схожі на те, що ми чуємо зараз у новинах про звільнених полонених і про мешканців деокупованих територій. Історія і дійсно йде по колу…

Немає коментарів:

Дописати коментар