пʼятницю, 4 лютого 2022 р.

Міжнародний день людського братерства


21 грудня 2020 року Генеральна Асамблея ООН ухвалила резолюцію, відповідно до якої 4 лютого проголошено Міжнародним днем людського братерства.
 
«Відзначаючи Міжнародний день людського братерства, зобов'яжімося  робити більше для сприяння культурній та релігійній толерантності, порозумінню й діалогу»
генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш
 
Однією з цілей ООН є досягнення міжнародного співробітництва у розв’язанні міжнародних проблем, у тому числі шляхом закликання поважати права людини й основні свободи для всіх людей, незалежно від раси, статі, мови чи релігії.
 
1999 року Генеральна Асамблея ухвалила Декларацію та Програму дій щодо культури миру, яка є універсальним мандатом міжнародного співтовариства щодо сприяння розвитку культури миру і відмови від насильства на благо всього людства, включаючи майбутні покоління.
 
Мир – це не лише відсутність конфліктів. Мир вимагає позитивного й динамічного процесу участі, в якому заохочується діалог, а конфлікти вирішуються в дусі взаєморозуміння і співпраці.
 
Основою всіх релігійних систем і традицій є визнання того, що нам потрібно любити і підтримувати один одного, щоб жити в гармонії та мирі в екологічно стійкому світі. На жаль, наш світ продовжують охоплювати конфлікти та нетерпимість, а в результаті ми маємо зростання кількості біженців і внутрішньо переміщених осіб, які часто стикаються з ворожістю і непривітністю. Ми також, на жаль, часто чуємо повідомлення про ненависть, що поширюють розбрат серед людей. Нам конче необхідно посилити наші зусилля для поширення послання добросусідства на основі нашої спільної людяності.
 
Досягнення максимальної толерантності, поваги один до одного, єднання і зрештою миру – це основна мета Міжнародного дня людського братерства. 

Немає коментарів:

Дописати коментар