вівторок, 22 лютого 2022 р.

Топ-5 книг, які варто почитати весною 🌼📗

О, весна! Ми вже майже дочекалися цієї прекрасної пори, коли дні стають довшими й теплішими, коли цвітуть дерева і квіти, співають пташки і лагідно гріє сонечко. Після зимового періоду, який здається нескінченно довгим, хочеться більше проводити часу надворі, а хороша книжка стане найкращим компаньйоном під час весняних прогулянок на свіжому повітрі.
 
Весна – це символ відродження і росту, і це ідеальний час для того, щоб вивчити щось нове та поставити перед собою нові цілі, а цікава й захоплива книжка допоможе налаштуватися на романтичний лад, на весняні активності і надихнутися на нові звершення.
 
У цьому дописі до вашої уваги добірка з п’яти книг, які прекрасно підійдуть для «весняного читання».
 
1. «З Елеанор Оліфант усе гаразд» Гейл Ханімен
Авторка цієї книги запрошує нас на своєрідні американські гірки, показуючи читачам, що незалежно від того, чи приводять зміни до чогось хорошого чи до чогось поганого, в будь-якому разі це краще, ніж коли просто усе гаразд. У центрі сюжету – 29-річна Елеанор – дуже неординарна оповідачка, не схожа на жодного іншого персонажа. Книга торкається таких тем, як самотність і соціальна незручність, а також проблем, яким не завжди приділяється багато уваги, особливо в контексті молодої жінки віком до 20 років.
 
2. «Ціле життя» Роберт Зіталер
Ця книжка – про волю до життя. Герой від самого дитинства переборює труднощі, на його долю випадає Друга світова війна, його світ зруйновано, однак він не втрачає людяності та здатності бачити красу навколо себе. Він живе просто та природно. І ціле життя – кохає. Крім Андреаса Еґґера, у романі є ще один головний герой – це могутня, велична і прекрасна природа,
 
3. «Я її кохав. Я його кохала. Ковток свободи» Анна Гавальда
У книзі описані дві історії кохання. За ким правда? За тим, хто пішов від дружини, знайшовши нове кохання, чи за тим, хто двадцять років приховував свої почуття до іншої і не залишав родину? Кожен має право на щастя і власну правду. Тож чия правда сильніша? («Я її кохав. Я його кохала»).
 
Забувши на кілька годин про дітлахів, родинні турботи, розлучення, негаразди та світські умовності, два брати і дві сестри подарують собі останній справжній день дитинства, украдений у власного дорослого життя («Ковток свободи»).
 
4. «Таємний сад» Френсіс Бернет
У цій чуттєвій історії йдеться про чарівне перевтілення 9-річної Мері Леннокс. Ця книга вже сотню років не лишає байдужим нікого. Капризна Мері лишається сиротою і її життя докорінно змінюється. Що це за будинок, у якому багато зачинених кімнат? Чи буде добрим до неї самітник, який є господарем цього дому? Хто кричить щоночі? Яка таємниця ховається зовні? І що то за сад, який необхідно відкрити?..
 
5. «Помаранчева дівчинка» Юстейн Гордер
Ця книга знайомить читача зі зворушливою історією про дивовижне кохання. Два оповідачі, батько і син, створюють сюжет, який може назавжди змінити ваші уявлення про життя, смерть і кохання. Ця книга додасть барв і сонячного настрою Вашому життю.

Немає коментарів:

Дописати коментар