пʼятницю, 3 вересня 2021 р.

«Моторні рученята» Роксолани Гнатюк. Огляд зошита, що сприяє розвитку дітей

Бібліотеки Солом’янки товаришують з багатьма письменниками, культурними діячами, науковцями і просто розумними і цікавими особистостями. І навіть кордони не заважають нам мати гарні стосунки і співпрацювати з талановитими людьми, які мешкають у різних куточках світу – слава Інтернету😃.
 
Бібліотека ім. О. Довженка має честь називати себе другом пані Роксолани Гнатюк – лікаря-психотерапевта, кандидата медичних наук, авторки численних популярних і наукових статей і книжок, у тому числі співавторки монографії «Асиметрія мозку та ліворукість» і посібника «Підготовка ліворукої дитини до письма». Нині пані Роксолана мешкає в Аргентині, але Україна завжди у її серці.
 
«Відколи переїхала за кордон, я почала частіше одягати вишиванки, більше цікавитися історією України, написала  дві книжки про рідну країну. Робота «Україна, її ідентичність та культура» - видана Почесним Консульством України в Буенос-Айресі трьома мовами: іспанською, українською та англійською.  «Жінки України» - це книга про досягнення українських жінок» – Р. Гнатюк
 
Якою ж була наша радість, коли пані Роксолана люб’язно подарувала нашій бібліотеці створені нею і видавництвом «Мандрівець» розвивальні зошити для дітей «Моторні рученята».
 
Зошит містить завдання, що потребують скоординованої роботи очей і рук. Виконання цих вправ активізуватиме обидві півкулі головного мозку і допомагатиме їм гармонійно розвиватися. Це, своєю чергою, сприятиме розвитку не тільки дрібної моторики рук, інтелекту, а й оптимізації таких психічних процесів, як пам’ять, мислення, уява, мовлення й увага. Пропоновані завдання можуть підготувати руки малюка до письма. Для роботи треба використовувати прості олівці однакової довжини і жорсткості, однакового зовнішнього кольору або кулькові ручки.
Наша маленька користувачка Марина вже доклала свої рученята до цього чарівного зошита і чудово – а головне з користю – провела час, виконуючи цікаві завдання, представлені в ньому. Тож, бібліотека ім. О. Довженка рекомендує «Моторні рученята» усім малюкам. Бажаєте, щоб і ваша дитина навчила свої ручки (а разом з ними і свій мозок) працювати вправніше? Завітайте до бібліотеки і візьміть зошит J.

Немає коментарів:

Дописати коментар