понеділок, 6 вересня 2021 р.

10 класичних книжок для тих, хто любить осінь🍂🌂📙

Є щось таке в осінній порі, що розкриває найкращі якості в письменниках – у цей період автори часто створюють неймовірні історії, які зрештою стають бестселерами. Та й читання восени якесь особливе. Саме в цю пору року погода за вікном всіляко сприяє читанню гарних книг
😊. Прохолода, дощі, пожовкле листя і діти, які повертаються до школи після канікул – усе це надихає взяти до рук хорошу класичну книгу і зануритися в її сюжет. До речі, класичні історії-жахастики восени теж стануть дуже вдалим вибором🎃. Це дійсно круто – залізти ввечері під теплу ковдру, яка захистить від усього на світі, запалити кілька свічок для настрою (головне не забути їх потім загасити) і читати☺. У цьому дописі ми підібрали для вас 10 класичних книг, що ідеально підійдуть для осіннього настрою. Читайте і насолоджуйтеся 😉📚.
 
1. «Нортенґерське абатство» Джейн Остін
Цей роман буде відмінним вибором для осіннього читання. Героїня твору, сімнадцятирічна Кетріна, захоплюється готичною літературою, але в неї є проблема – вона далеко не завжди розділяє вигадку та реальність. Кохання, романтика, інтриги і таємниці – це те, що ви знайдете у цій книзі.
 
2. «Франкенштейн, або Сучасний Прометей» Мері Шеллі
Ідея створення цього твору виникла у М. Шеллі під час її участі у змаганні з написання найкращої історії жахів. Гадаємо, можна сміливо сказати, що в тих змаганнях письменниця перемогла, адже «Франкенштейн» це культова готична класика, що ідеально підійде для читання дощовими осінніми вечорами.
 
3. «Повне зібрання прозових творів» Едґар Аллан По
Твори майстра жанру жахів Едґара Аллана По просто створені для того, щоб читати їх темними осінніми вечорами – коли з вулиці тихо лунає звук опалого листя, що хрумтить під ногами випадкових перехожих.  
 
4. «Дракула» Брем Стокер
Якщо ви любите осінь за мурашки по шкірі, які виникають у зв’язку з наближенням Хелловіну, роман «Дракула» обов’язковий для прочитання у цю пору. Ця класична історія про вампіра як найкраще підійде для прихильників осені й фанатів сумнозвісного графа🧛.
 
5. «Буремний перевал» Емілі Бронте
Готична література просто створена для осінніх читань, а «Буремний перевал» є взірцевим твором цього жанру. Похмура історія кохання Хіткліффа і Кетрін перенесе вас у світ скрипучих дверей, старих щоденників і диких боліт.
 
6. «Убити пересмішника» Гарпер Лі
Цю класичну історію варто перечитувати багато разів протягом усього життя, але в осінні місяці вона найбільш доречна. Уся справа в настрої, який передає цей твір.
 
7. «Поклик пращурiв» Джек Лондон
Якщо восени вам подобається проводити час на природі – коли ще не дуже холодно, але вже не спекотно, а золотаві пейзажі милують око, твори Джека Лондона створені саме для вас. «Поклик пращурiв» рекомендовано читати у прохолодну пору, а найкраще – якщо поруч з вами буде ваш улюблений собака🐕.
 
8. «Легенда про Сонну Балку» Вашингтон Ірвінг
Ця історія про Ікабода Крейна та селище Сонна Балка, де, як відомо, мешкають привиди, стане ідеальною для читання вголос навколо багаття в холодний осінній вечір. А чашка гарбузового пряного лате чудово доповнить атмосферу⛾.
 
9. «Химерна пригода з доктором Джеком та містером Гайдом» Роберт Луїс Стівенсон
Ця готична повість Р. Л. Стівенсона є ще однією ідеальною таємничою історією для прихильників свята Хелловіну. Історія чоловіка, який мав дві особистості, це класика, яку точно варто перечитувати восени.
 
10. «Енн із Зелених дахів» Люсі-Мод Монтгомері
«Я так тішуся, що живу у світі, де буває жовтень. […]Подивіться, які гілки! Хіба при погляді на них вас не охоплює приємне тремтіння? І навіть кілька тремтінь одразу? Я хочу прикрасити цими гілками мою кімнату.» – так говорить Енн Ширлі – героїня цієї класичної історії, що надихає і окрилює. Якщо ви бажаєте насолоджуватися золотими осінніми днями без жодного натяку на хелловінський острах, ця чудова історія для вас. Вам важко буде не усміхатися, читаючи про пригоди незвичайної дівчинки Енн.

Немає коментарів:

Дописати коментар