середу, 25 листопада 2020 р.

Нова книжка «познайомить» дітлахів з Олексою Довбушем

Вже зовсім скоро, а саме у грудні місяці, вийде нова книжка для дітей про легендарного  опришківського ватажка Олексу Довбуша. Книга матиме назву «Олекса Довбуш. Таємниця Сили», автор – Василь Карп’юк.
 
Олекса Довбуш є однією з найзнаменитіших постатей Прикарпаття і Гуцульщини першої половини XVIII століття, так званим «українським Робін Гудом». Василь Карп’юк каже, що на написання першої книжки про Довбуша для дітей у нього пішов усього лише тиждень часу, але на редагування початкового рукопису знадобилося ще кілька місяців.
 
Сам автор книги народився і виріс на Прикарпатті, тож він добре знайомий з історією цієї місцевості й усіма реаліями та звичаями  гуцульського побуту. У книзі про Довбуша В. Карп’юк детально зображає картинки життя гуцульщини та моделює ситуації, котрі могли б відбуватися в реальному житті Олекси. При цьому, книжка все ж призначена для дітлахів, тому в ній яскраво і в доступній формі зображені пригоди героя і випробування, що випали на його долю.
 
Ось, що говориться в анотації до книги: « […] читач разом з Олексою поживе у лісі поруч із вовками й вивірками, приєднається до опришківської ватаги й зазирне у світ героїчної минувшини Карпат. А головне, врешті дізнається, звідки взялася Олексина Сила і чи зміг він її опанувати».
 
Також у книзі представлені прекрасні ілюстрації, виконані львівською мисткинею Наталією Кудляк.
 
Чекаємо з нетерпінням на вихід книги «Олекса Довбуш. Таємниця Сили»!

Немає коментарів:

Дописати коментар