вівторок, 25 червня 2024 р.

Романи-жахи оживають: 5 страхітливих місць, що надихнули авторів романів в жанрі горор 🧛‍♂️🧟‍♂️🦇

До вашої уваги топ-5 моторошних місць, які надихнули письменників на створення відомих романів жахів. Якщо ви любите трилери та містичні твори, вам буде цікаво почитати про реальні місця, які так чи інакше пов’язані з відомими книгами в цьому жанрі, а, можливо, ви навіть наважитеся відвідати ці локації.
 
🕸️ «Будинок екзорциста» («Екзорцист»)
Можливо, ви знаєте про «Будинок екзорциста» в Джорджтауні, штат Вашингтон, де знімали відомий фільм «Екзорцист», але чи знаєте ви, що, за чутками, книга «Екзорцист» Вільяма Пітера Блатті була створена під впливом історії про одержимого 14-річного хлопчика, яка сталася у 1940-х роках у селищі Бель-Нор, штат Міссурі? Кажуть, що Роланд Доу (це псевдонім одержимого хлопчика) під час нападів використовував спіритичну дошку для спілкування зі своєю покійною тіткою. 🏚Будинок на Роанок Драйв 8435 добре знають усі місцеві і він давно вважається «місцем жахів», адже саме в цьому будинку троє священників займалися вигнанням демона з Роланда👨🏻️. На жаль, врешті-решт хлопця довелося перемістити до лікарні «Alexian Brothers» через його страшні напади агресії.  Хоча будинок на Роанок Драйв 8435 закритий для відвідувачів, а лікарня «Alexian Brothers» взагалі зачинилася назавжди, просто перебуваючи поруч із цими двома місцями, неможливо не почуватися моторошно. Ще довгий час після екзорцизму сусіди повідомляли, що в будинку все ще відбуваються паранормальні явища, а деякі навіть кажуть, що демон, який «заволодів» Роландом, і досі знаходиться в будинку😱.
 
🕸️Готель «Стенлі» («Сяйво»)
Готель «Стенлі» в Естес-Парк, штат Колорадо, це популярне нині місце, яке надихнуло легендарного Стівена Кінга на написання роману «Сяйво». Провівши ніч у готелі «Стенлі», Кінг був вражений жахіттям, що йому наснилося, коли він з дружиною зупинився в номері 217. За збігом обставин, вони були єдиними двома гостями в готелі на той час, так само як і герої Кінга з «Сяйва». З моменту відкриття у 1909 році у готелі «Стенлі» сталося чимало нещасних випадків, зокрема вибух газу, а також звідти часто надходять повідомлення про паранормальну активність👻.
 
🕸️Замок Франкенштейна («Франкенштейн»)
У готичному романі жахів Мері Шеллі «Франкенштейн, або Сучасний Прометей», написаному 1818 року, доктор Франкенштейн кидає виклик законам природи, щоб створити жахливу істоту, яка спричиняє хаос і жах🧟‍♀️. Цей класичний роман перетворив замок Франкенштейна (Burg Frankenstein) (неподалік від німецького міста Дармштадт (земля Гессен) на туристичну атракцію, оскільки багато хто стверджує, що саме цей замок надихнув Шеллі на написання її знаменитої книги. Хоча сьогодні це фактично руїни, відвідувачі все ж можуть замовити індивідуальні екскурсії по замку або відвідати різноманітні музичні й театральні фестивалі в самому замку. Кожного Гелловіну у замку Франкенштейна проводяться тематичні горор-заходи🎃.
 
🕸️Будинок Вінчестерів («Привиди Дому на пагорбі»)
Книга «Привиди Дому на пагорбі» Ширлі Джексон не заснована на реальних подіях, однак кажуть, що саме будинок Вінчестерів у Сан-Хосе, штат Каліфорнія, надихнув письменницю на створення її знаменитого роману. Сара Вінчестер була вдовою Вільяма Вінчестера, сина Олівера Вінчестера, винахідника знаменитої гвинтівки. Реконструкція будинку, яку зробила Сара, передбачала створення дверей, що ведуть у нікуди, а також замурованих вікон та хитромудрих візерунків у готичному й романському стилі. Після такої суттєвої і доволі дивної зміни будинку люди казали, що, можливо, Сара втратила здоровий глузд і почали ширитися чутки, що жінка створила будинок для духів з потойбіччя😨. Подейкували, що на неї дуже сильно вплинула втрата чоловіка і доньки. Насправді на створення книги «Привиди Дому на пагорбі» письменницю надихнули різні будівлі, але з усіх них будинок Вінчестерів є найбільш моторошним ×͜×.
 
🕸️Замок Слейнс («Дракула»)
Усім прихильникам горор-романів варто також відвідати і замок Слейнс, що розташований у Шотландії в окрузі Абердіншир на березі Північного моря🏰. Це красива, але моторошна будівля, яка, ймовірно, надихнула Брема Стокера на написання «Дракули»🧛🏻. Річ у тім, що саме під час роботи над своїм знаменитим романом, Стокер гостював у господарів замку. Хоча на думку деяких прихильників знаменитого готичного роману, на замок Дракули більше схожий замок Бран (Румунія), замок Слейнс все ж є більш ймовірним джерелом натхнення Стокера, адже знаходиться він значно ближче до того місця, де письменник народився. Замок, який колись був величною спорудою, нині, на жаль, має вигляд напівруїн, однак, кажуть, що, перебуваючи неподалік цих руїн, можна відчути, що за вами хтось (або щось) спостерігає👁.
 
💁Якщо вам пощастить відвідати місця, про які йшлося у цьому дописі, чи якщо ви вже бували в них, діліться своїми враженнями у коментарях.

Немає коментарів:

Дописати коментар