пʼятниця, 25 серпня 2023 р.

Запуск Реєстру видавничої продукції антиукраїнського змісту

Як повідомляє Держкомтелерадіо, незабаром в Україні має з’явитися новий книжковий реєстр, а саме Реєстр видавничої продукції антиукраїнського змісту. Запуск такого реєстру є цілком логічним кроком після того, як 25 червня набув чинності закон, що забороняє ввезення на територію України книг із росії, Білорусі та окупованих територій. Новий реєстр замінить Перелік антиукраїнських книжкових видань, який діяв з 2018 року.
 
У Реєстрі видавничої продукції антиукраїнського змісту буде представлено перелік книг, «зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України, пропаганду насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини». Реєстр формуватиметься на підставі пропозицій держорганів, юридичних і фізичних осіб та з власної ініціативи після моніторингу видавничої сфери росії, білорусі й тимчасово окупованої території України.
 
Також нагадаємо, що ще влітку минулого року задля інформаційної безпеки громадян Міністерство культури та інформаційної політики ухвалило рішення про необхідність вилучити з бібліотек книжки, які містять заклики до ворожнечі, розпалювання ненависті та антиукраїнську пропаганду.

Немає коментарів:

Дописати коментар