вівторок, 29 серпня 2023 р.

До школи з радістю🎒🎓📚: 5 чудових книг для першокласників

Вже наприкінці цього тижня діти повернуться до навчання у школах, адже жага до знань в українських дітей непереборна – навіть війна не стає на заваді до здобуття освіти. Наші діти знають, що знання, освіта – це шлях до успішного і щасливого майбутнього.
 
Багато малюків підуть до школи вперше. Це дуже важливий момент у житті кожної людини і надважливе завдання батьків, учителів та інших співробітників школи зробити так, щоб цей момент став для дітей позитивним. Хороша книжка неодмінно допоможе дорослим впоратися із цим завданням на відмінно 😊 До вашої уваги невеличка добірка книг для дітей, які розпочинають свою «шкільну подорож». Читати ці книжечки можна як удома, так і всім класом у школі, наприклад під час першого уроку. З книг, представлених у добірці малеча дізнається про  пригоди і досвід героїв, які так само як і вони вперше йдуть до школи, а також дізнаються про дитинство видатних людей, отримають відповіді на різні запитання про все на світі, та отримають поради щодо того, як полюбити читання.
 
«Навіщо ходити до школи» Наталія Чуб
Хто з малюків готовий попрощатися з безтурботним дитинством і вирушити за шкільну парту на довгі 10 років? Чому ми часто забуваємо, як самі не хотіли йти до школи, і кричимо на свою дитину: "Нумо вже, швидше збирайся! Ми спізнюємося..."? У цій книзі малюк разом з головними героями дізнається, що трапилося одного спекотного дня, познайомиться з гостею у фруктовому капелюсі, а також «завітає» на цікаві уроки математики й читання. Поза сумнівом, прочитавши це яскраве видання, дитина з задоволенням ходитиме до першого класу!
 
«Монстрик йде до школи» Анна Льєнас
Книга є продовженням історії «Монстрик і його кольори», яка стала справжнім бестселером, який переклали 16-ма мовами світу. У цій частині історії Монстрик розкаже, чого очікувати від першого дня у школі й допоможе розібратися з почуттями. Книга у розважальній формі покаже малюку, що таке школа, та заспокоїть перед навчальним днем. Разом з Монстриком діти розберуться з основними почуттями та життєвими ситуаціями.
 
«Дитинство славетних людей» Петра Текслова
У цій книзі ви знайдете історії 25-ти всесвітньовідомих людей: винахідників, можновладців, науковців, музикантів, дослідників та інших. Це історії про дитинство славетних особистостей. Кожна розповідь містить натяк, завдяки якому можна буде розгадати загадку та дізнатися, про кого саме у ній йдеться. Інтрига зберігається, поки дитина не відгорне сторінку, адже саме так можна побачити розгадку – хто ж є героєм історії.
 
«Книжка, яка допоможе полюбити книжки навіть тим, хто не любить читати» Франсуаза Буше
Дотепна Франсуаза Буше у цій книзі надає багато порад (корисних і не дуже) про те, як усе життя ковтати книжки і при цьому не товстішати. Доведено авторкою: краще щодня мати на вечерю книжку, а не тістечка чи сардельки! У ній юний читач знайде відповідь на такі запитання: Де та за якої погоди читати найкраще? Чи можна захворіти від надмірного читання? Що робити, якщо ти все ж таки не любиш читати? У чому суперсила книжок?
 
«Чому? Чого? Навіщо? Наша Земля» Анґела Вайнгольд
Це барвисте науково-популярне видання дає вичерпні відповіді на перші дитячі запитання. Передбачає засвоєння знань в ігровій формі. Пробуджує радість самостійних досліджень. Містить ґрунтовно дібраний та перевірений матеріал. А також містить яскраві ілюстрації.

Немає коментарів:

Дописати коментар