пʼятницю, 4 червня 2021 р.

Мир. Мама. Тато ✋

Щороку 4 червня мільйони людей і численні організації, що займаються захистом прав дітей в усьому світі, відзначають Міжнародний день безневинних дітей – жертв агресії.
 
Наприклад, Глобальний рух заради дітей докладає дуже багато зусиль, спрямованих на позитивні зміни заради дітей. Акція «Скажи «ТАК» дітям», до якої долучилося  понад 94 мільйони людей по всій планеті, закликає до 10 позитивних заходів, яких необхідно вжити заради покращення життя дітей. І таких організацій та акцій дуже багато.
 
Цього дня небайдужі люди й організації наголошують на тому, який жахливий вплив на дітей має агресія і жорстокість. У цей день проводяться інформаційно-просвітницькі акції, спрямовані на захист прав дітей.
 
Згідно з даними ООН, статистика агресії проти дітей така:
 
- Протягом останніх двох десятиліть понад 2 млн дітей були вбиті під час збройних конфліктів.
- Агентство ООН у справах біженців опікується близько 10-ма млн  дітей-біженців.
- У країнах Латинської Америки й Карибського басейну близько 80 млн дітей щороку помирає через жорстокість у сім’ї.
 
Агресія проти дітей наразі знаходиться в центрі глобальної уваги, а ООН робить усе можливе, щоб захистити дітей по всій планеті. Одним із ключових факторів є процес міжнародних перемовин і дій, в основі яких лежить Конвенція про права дитини.
 
В Україні 4 червня встановлено Днем пам'яті дітей, загиблих унаслідок збройної агресії Російської Федерації. За відповідну постанову №5343 про вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії РФ проти України на засіданні Верховної Ради проголосували 308 народних депутатів.
 
В постанові зазначено, що з 2014 року внаслідок агресії РФ на території різних областей, зокрема Донецької та Луганської, загинули понад 240 дітей.
 
Згідно з ВООЗ, насильство над дітьми є глобальною проблемою з серйозними довічними наслідками. Спільними зусиллями ми маємо викорінити агресію з суспільства, і в першу чергу ми маємо викорінити агресію проти дітей, а починати кожен має зі своєї сім’ї, з самого себе.

Немає коментарів:

Дописати коментар