пʼятницю, 11 червня 2021 р.

Дій зараз: викоріни дитячу працю

12 червня відзначається Всесвітній день боротьби з дитячою працею. Його було засновано наприкінці минулого століття Міжнародною організацією праці (МОП).
 
Мета цього Дня – привернути увагу до проблеми дитячої праці та необхідності заходів із її викорінення. Щороку 12 червня уряди, організації працедавців і працівників, представники цивільного суспільства і мільйони людей в усьому світі об’єднують свої зусилля з боротьби з дитячою працею.
 
2021 рік оголошено Міжнародним роком викорінення дитячої праці, тож цього року у Всесвітній день боротьби з дитячою працею особлива увага буде приділена діям і заходам, спрямованим саме на ліквідацію дитячої праці.   
 
Напередодні Дня боротьби з дитячої працею було опубліковано документ «Дитяча, праця: сукупні оцінки, динаміка змін і подальші кроки». Згідно з даними, представленими в цьому документі, прогрес у викоріненні дитячої праці призупинився вперше за останні 20 років. Наразі у цьому питанні спостерігається негативна динаміка. Кількість дітей, що працюють, у світі, у віці від 5 до 17 років, становить 218 млн, причому 152 млн є жертвами сучасного рабства, а 72 млн з них зайняті небезпечною працею. Багато з них практично не мають часу, щоб ходити до школи і тим паче гратися; часто ці діти не отримують належного харчування і догляду.
 
Держави-члени МОП поставили собі за мету вже найближчим часом ліквідувати найгірші форми дитячої праці. Для досягнення цієї мети потрібно як розширення масштабів діяльності, так і зміцнення політичної волі.
 
Протягом усієї своєї столітньої історії МОП докладає багато зусиль задля скасування дитячої праці. З метою підвищення рівня інформованості й мобілізації громадськості у вирішенні проблем дитячої праці, до цього Дня у багатьох країнах світу громадськими й урядовими організаціями та установами проводяться всілякі заходи: виставки картин, презентації сайтів, масові акції, спортивні змагання, дитячі свята, спектаклі, інформаційні кампанії.

Немає коментарів:

Дописати коментар