пʼятницю, 7 травня 2021 р.

Пам’ять – наче квіти на броні…

8 травня 1945 р. Антигітлерівська коаліція офіційно прийняла «Акт про беззастережну капітуляцію» Збройних сил Нацистської Німеччини. З цієї нагоди 8 травня 1945 р. в багатьох містах Європи та США було проведено велелюдні святкування. А перед тим була війна…
 
Друга світова війна почалася 1 вересня 1939 р. Вона охопила всю нашу планету і тривала до середини 1945 р.; та війна забрала і скалічила десятки мільйонів життів, спричинила тотальну розруху і горе. Щоб зупинити це криваве жахіття, була необхідна консолідація всієї світової спільноти і політикуму. У травні 1945 р.  відбулося «всенародне торжество», адже світ переміг агресора і потроху почав відновлювати сили після пекельної війни.
 
Ми пам’ятаємо, яким лихом була Друга світова війна для українців. Ми знаємо, що тільки спільними зусиллями Об’єднаним Націям вдалося зупинити агресора. Ми зобов’язані пам’ятати про ті страшні події і про те, що той, на чиєму боці правда, хто боронить свою землю, зрештою перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Пам’ятаючи про це, ми збільшуємо свої шанси не допустити повторення трагедії, яка відбулася у середині минулого століття.
 
«День пам'яті та примирення» встановлений Указом Президента № 169/2015 «Про заходи з відзначення у 2015 р. 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни» від 24 березня 2015 р.
 
Бібліотеки Солом’янки вітають усіх із з Днем пам’яті і примирення!

Немає коментарів:

Дописати коментар