середу, 5 травня 2021 р.

Людина кожна, що живе на світі – Душа, окремий всесвіт, мікросвіт

5 травня світова спільнота відзначає Міжнародний день боротьби за права інвалідів. Свою історію ця дата веде з 1992 року, коли 5 травня в 17 європейських країнах люди з обмеженими можливостями одночасно провели день боротьби за дотримання рівних прав інвалідів і проти дискримінації людей з фізичними, психічними чи сенсорними обмеженнями. З того часу такі заходи стали традиційними і щороку проводяться 5 травня.
 
Мета цього Дня – привернути увагу якомога більшої кількості людей в усьому світі до проблем, пов'язаних із захистом прав людей з обмеженими можливостями. Не секрет, що їх права на працевлаштування, доступну освіту й інфраструктуру дуже часто порушуються навіть в економічно розвинених країнах, не кажучи вже про інших. Жоден громадянин будь-якої держави не має залишатися без уваги влади, не має стикатися з порушенням своїх прав.
 
Люди з обмеженими можливостями – рівні члени суспільства. А скільки талановитих і видатних людей з обмеженими можливостями знає світова історія! Дуже багато. Про кількох із них сьогоднішнє наше відео. В ньому ми коротко розповімо про деяких людей, чиї обмежені фізичні можливості не завадили їм не просто вижити, але і  стати знаменитими на весь світ.

Немає коментарів:

Дописати коментар