понеділок, 27 грудня 2021 р.

Міжнародний день протиепідемічної готовності 😷

Минулого року
як реакція на пандемію COVID-19 Генеральна Асамблея ООН оголосила 27 грудня Міжнародним днем протиепідемічної готовності. Пандемія COVID-19 показала, що громади на місцевому, національному і глобальному рівнях повинні мати системи для ефективної боротьби з епідеміями, коли вони виникають, а також працювати над методами запобігання майбутніх епідемій.
 
ВООЗ тісно співпрацює з урядами для підтримки зусиль зі створення потужних систем готовності до надзвичайних ситуацій та епідемій як частини загального підходу до забезпечення загального охоплення медичними послугами та зміцнення систем первинної медичної допомоги.
 
Нове захворювання, що призвело до необхідності оголошення Всесвітньою Організацією Охорони Здоров'я пандемії, виявилося справжньою глобальною проблемою сучасності, перед гостротою та швидкоплинним перебігом та поширенням якої, багато інших глобальних проблем відступили на другий план.
 
Світова спільнота виявилася неготовою до такого швидкого поширення епідемії, а також до важких наслідків, які вона принесла з собою. Окремим гострим питанням стала відсутність готовності деяких держав до спільного пошуку вакцини та вжиття низки однорідних та одночасних протиепідемічних заходів.
 
Враховуючи умови, що склалися, а також беручи до уваги необхідність вирішення питань протиепідемічної готовності виключно спільними зусиллями світової спільноти, Генеральна Асамблея ООН закликає всі країни світу відзначати 27 грудня Міжнародний день протиепідемічної готовності. Всі заходи, пов’язані з цією датою, мають бути спрямовані на інформування населення з питань профілактики епідемічних захворювань, роз'яснення людям важливості та необхідності щеплення, розробку спільних міждержавних заходів щодо боротьби з пандемією та кроків щодо запобігання поширенню можливих аналогічних захворювань.

Немає коментарів:

Дописати коментар