вівторок, 28 грудня 2021 р.

Що читали українці 2021 року?

«Укрінформ» провів побіжне, швидке дослідження книжкового ринку України і визначив, які книги найчастіше купували українці 2021 року.
 
Як проводилося дослідження?
15 різних українських видавництв надали відомості про найбільш продавані цього року книги і таким чином визначився перелік із 123 бестселерів. Якщо узагальнити, то можна сказати, що найбільше ми цього року читали книги з психології, саморозвитку і мотиваційні книги. Детальніше далі…
 
Отже, із 123 книг, що увійшли до зазначеного вище переліку, 25 це мотиваційні книги з психологічним ухилом, 20 – дитяча й підліткова література, 17 – сучасна проза від авторів з різних країн, 13 – українська проза, 11 – книги з історичним ухилом, 10 – книги з жанру науково-популярної літератури, 9 – книги з жанру детективу, і до речі, більшість з них – від українських авторів. Останні місця в списку посіли біографії та мемуари (8), книги з історії їжі та кулінарії (4), книги жанру трилер і містика (3), комікси (2) і поезія (1).
 
Найвищі показники продажів дісталися видавництву «Віхола». Книгу «Матера вам не наймичка, або Чому діти це... Прекрасно» Каті Бльостки розпродали накладом 26 тисяч 225 примірників.
А ми нагадуємо, що у бібліотеках Солом’янки є книги різних жанрів і на будь-який смак, тож заходьте 😊

Немає коментарів:

Дописати коментар