пʼятницю, 1 червня 2018 р.

З Міжнародним днем захисту дітей!

Любов до читання прищеплюється з ранніх років життя. Немалу роль відіграють в цьому дитячі садочки. У Міжнародний день захисту дітей інспектори-бібліотекарі відвідали три групи дошкільного навчального закладу.
Кожна група має куточок дитячих книг. На полицях красуються яскраві, пізнавальні, цікаві книжечки.
У молодшій групі дітки презентуючи свої куточки, із захопленням розповідали про літаки, машинки, розказали, які вони знають овочі та фрукти, які їх улюблені тварини.


Діти з радістю роздивлялися книжки принесені з бібліотеки.

А ще ми підготували загадки нашим маленьким чомучкам.













Діти середньої групи представили свою книжкову полицю, декламуючи вірші про книгу, переказуючи сюжети улюблених казок, читаючи уривки з улюблених  творів.







Але ж перш ніж книжечку читати, правила потрібно знати! Ось Пеппі Довгапанчоха погано знала правила поводження з книгою. Несподівано зайшла до групи і так необережно поводилася з нею, гортала, майже рвучи, сторінки. Ось ми й вирішили з дітками навчити Пеппі охайно ставитися до книг. А в цьому нам допомогла чарівна квітка, де були написані шкідливі та корисні поради поводження з книгою.















Із задоволенням діти складали казкові пазли.




Із завданням впоралися на відмінно.
Остання станція – старша група. Майбутні першокласники ознайомили нас із своїм куточком дитячих книг: сучасні авто, історії про космос, розповіді про розумних дітей, дітям про бізнес, а в центрі те, що так потрібно першокласнику – букварик.

Допомогли визначитись Пеппі із шкідливими і корисними порадами і в старшій групі.
Перевірили, як  діти знають українські народні казки, провівши вікторину «Впізнай казку за малюнком». 















Як інспектори робимо висновок.
Вихователі проводять велику роботу з дітьми щодо охайного ставлення до книги, заохочення до читання, любові до книги. А ми, бібліотекарі, будемо допомагати вихователям в тому, щоб діти були зацікавленні в читанні і приходили до бібліотек розширювати свої знання про світ. 
Адже «Що посієш – те й пожнеш». Будемо сіяти розум. 



Немає коментарів:

Дописати коментар