пʼятницю, 23 лютого 2018 р.

Історію можна переписати, але змінити її неможливо!

В бібліотеці відбувся захід для курсантів присвячений пам’яті моряків Пінської військової флотилії за участі Київської Громадської організації – «Товариства ветеранів розвідки військово-морського флоту». Висвітлювалася роль цієї річкової флотилії в героїчній обороні Києва (липень – вересень 1941 р.). Пінська військова флотилія – це з’єднання річкових військових кораблів на Прип’яті, Дніпрі, Десні сформована в червні 1940 р. на базі Дніпровської військової флотилії. Виконавши завдання, моряки підірвали свої кораблі і билися у складі оточеного угруповання Південно-Західного фронту.
З розповіддю про героїв-моряків Пінської флотилії, більшість з яких загинули, обороняючи Київ від німецьких загарбників на початку війни, виступив Голова «Товариства ветеранів розвідки ВМФ», капітан ІІ рангу у відставці Олександр Мармашов. 
Олександр Володимирович навів реальні факти знаходження кораблів та залишків моряків на місцях їх загибелі. Нагадаємо, що Товариство займається пошуком та підйомом потоплених кораблів Пінської та Дніпровської військових флотилій, створило історико-меморіальний музейний комплекс «Оборона Києва 1941 р.» (с. Віта-Поштова), веде пошукові роботи та урочисте перезахоронення залишків воїнів Великої Вітчизняної війни.    
У кінці ведучий відповів на всі запитання, які виникли в ході заходу.   






Немає коментарів:

Дописати коментар