середу, 21 лютого 2018 р.

21 лютого – Міжнародний День рідної мови!

Найцінніший дар нації, що живе в наших серцях – це мова. Сьогодні на Землі налічується понад 6 тисяч неповторних, унікальних мов. За пропозицією держав-членів ЮНЕСКО задля збереження і розвитку мов було проголошено Міжнародний день рідної мови, який вперше відсвяткували 21 лютого 2000 року в Парижі. Цікаво, як же зявилася така сила-силенна різноманітних мов?



Існує цікава біблійна легенда.
Понад чотири тисячі років тому всі люди жили в Месопотамії, в басейні річок Тигра і Євфрата і розмовляли однією мовою.


Ноєві потомки поволі розрослися у великий народ. Їм уже тісно стало жити разом, і тому вони вирішили розійтися по землі. Але перед тим, як розійтися, вони надумали збудувати місто і вежу, яка б верхівкою сягала неба, і так прославитися. Богові не сподобався цей гордий намір. Він перемішав людям мови так, що вони не розуміли одні одних, розмовляючи кожен по-своєму. Тому будівництво не завершилося. Відтоді люди розділилися на різні народи і розійшлися по землі. Незакінчену вежу назвали Вавилон, тобто змішання мов. (За Біблією для сімейного читання з коментарями та ілюстраціями).
Єдиною державною мовою нашої країни є українська. Попри всі перешкоди для мільйонів людей вона була і є рідною, є мовою їхніх дідів, батьків і буде також мовою їхніх дітей. 
В бібліотеці організовано книжкову виставку до Міжнародного дня рідної мови.

Біблійну легенду про виникнення різноманітних мов, про красу української мови почули вихованці двох груп дитячого садка № 383.

Різнобарвність української мови діти відобразили у формі кольорової квітки. Діти із задоволенням виконували аплікацію.


Бібліотекар зачитала вірш Наталії Рибальської "Присвята рідній мові"







Як же обійтися без казочки для малечі. 




 Книжечки вражають маленьких читачів.   
              







Шануємо, звеличуємо, бережімо рідну мову ще змалечку!







Немає коментарів:

Дописати коментар