вівторок, 22 березня 2022 р.

Порожній український стенд-маніфест на Болонському ярмарку дитячої книги як заклик про підтримку


Цими днями, а саме з 21 по 24 березня, у місті Болонья (Італія) проходить міжнародний ярмарок дитячої книжки провідний професійний ярмарок дитячих книг у світі.
 
Ми б могли представити на цьому ярмарку багато прекрасних книжок для дітей від талановитих вітчизняних письменників, якими багата наша країна. Ми б так і зробили, але на нашу землю прийшла війна… У зв’язку з повномасштабним нападом РФ на Україну українська книжкова спільнота вирішила представити порожній стенд-маніфест із закликом колег з інших країн світу про підтримку.
 
Організатори ярмарку надали Україні безкоштовний стенд і висловили своє сподівання на те, що наступного року наша країна візьме повноцінну участь у Болонському ярмарку і представить стенд, наповнений книжками.
 
«Стенд України та підтримка організаторів ярмарку – можливість голосно прозвучати, знайти прихильників та об'єднати навколо себе небайдужих людей книжкової сфери.»
 
На додачу до цього, відомо, що Болонський дитячий книжковий ярмарок припинив співпрацю з усіма російськими державними установами, які відповідають за організацію російського колективного стенда.
 
Ми ж, своєю чергою, закликаємо усю літературну спільноту світу підтримати Україну у її протистоянні російські агресії та розірвати будь-які зв’язки з РФ. Разом ми зупинимо агресора!

Немає коментарів:

Дописати коментар