вівторок, 16 листопада 2021 р.

Ніхто не може засуджувати інших, поки не навчиться засуджувати самого себе

16 листопада 1995 року держави-члени ЮНЕСКО ухвалили Декларацію принципів толерантності. 1996 ро
ку Генеральна Асамблея ООН запропонувала державам-членам щорічно 16 листопада відзначати Міжнародний день терпимості (толерантності), приурочуючи до нього відповідні заходи, орієнтовані як на навчальні заклади, так і на широку громадськість.
 
Основні принципи толерантності дуже прості, але надзвичайно важливі, адже вони є одними з основних прав і свобод людини. Дотримуючись цих принципів, ми викорінимо дискримінацію і забезпечимо те, що кожна людина на планеті матиме можливість для самовираження і розвитку – соціального й економічного, а найважливіше, кожна людина матиме більше шансів бути щасливою. Отже, основні принципи терпимості:
 
- відмова від насильства як неприйнятного засобу долучення людини до будь-якої ідеї. Добровільність вибору, свобода совісті, акцент на щирості переконань;
 
- вміння змусити себе, не змушуючи інших. Страх і примус, що йдуть ззовні, не сприяють формуванню толерантності;
 
- толерантність, у європейському розумінні, подає приклад «законослухняності», підпорядкування законам, традиціям і звичаям. Виконання законів, а не волі більшості чи однієї особистості, є важливим чинником у суспільному розвитку;
 
- прийняття іншого – того, хто може відрізнятися за різними ознаками – національними, расовими, культурними, релігійними і т. д.
 
А що Ви знаєте про толерантність і все, що з нею пов’язано? Перевірте себе за допомогою нашої онлайн-вікторини:


Немає коментарів:

Дописати коментар