понеділок, 1 листопада 2021 р.

Топ-5 книг, які допоможуть позбутися осінньої нудьги 🍂📕😄

Якщо ви раптом засумували і занудьгували, як це частенько трапляється у розпалі осені, ми поспішаємо вам на допомогу і пропонуємо добірку з п’яти класних книг, які неодмінно подарують вам години чудового дозвілля, гарний настрій і сміх. 😊
 
Сарказм, гумор, фарс, гротеск усе це і не тільки ви знайдете на сторінках книжок, запропонованих нами до прочитання у цьому дописі.
 
1. «Путівник по Галактиці для космотуристів» Дуглас Адамс
Якщо ви готові постійно неконтрольовано сміятися, ця книжка – те, що вам потрібно. Це фантастично-унікальний твір про пригоди веселої компанії оригінальних персонажів, серед яких є двоє аборигенів з планети Земля. Ви зможете поринути в їхні карколомні пригоди й дотепні діалоги. У книзі містяться відповіді на запитання, що ж таке Життя, Всесвіт і все таке інше. Долучайтеся до витонченого англійського гумору.
 
2. «Сніданок чемпіонів» Курт Воннегут
Цей супер смішний і несамовитий твір пропонує вам гарячкову, сумбурну сатиру і гарний настрій. Головний герой роману Кілґор Траут – письменник-фантаст, який подорожує з одного конґресу наукової фантастики до другого. На одному з таких конґресів він зустрічає Двейна Гувера, власника фірми, яка продає «понтіаки», і їхня зустріч стає приводом для багатьох карколомних і несподіваних ситуацій. Оповідь в романі побудовано так, ніби автор розповідає про Землю інопланетянинові, який нічого не знає ані про людство, ані про людську цивілізацію, навіть про найпростіші речі.
 
3. «Пастка-22» Джозеф Геллер
Іронія, чорний гумор і фарс –  саме ці літературні засоби використовує автор цієї книги, щоб розповісти історію, що базується на його власному бойовому досвіді бомбардира Повітряних сил США в час Другої світової війни. Головний герой, капітан Джон Йосаріан, вирішує рятувати своє життя, відмовляючись від додаткових бойових вильотів, та перепоною до порятунку стає Пастка22. Автор наголошує на жорстокій абсурдності війни, висміює ідіотизм і користолюбність військової бюрократії. Оригінальний, комічний і жахливий, цей роман вважається шедевром сатиричної прози й одним із кращих літературних творів ХХ століття.
 
4. «Колір магії» Террі Пратчетт
Цей роман пародіює штампи тогочасної фантастики і дотепними натяками, грою слів і жартами закладає основи неповторного Пратчеттового стилю, який у пізніших творах проявить себе витонченою гострою сатирою. Роман відкриває один із циклів серії «Ринсвінд» і є своєрідним ключем-підказкою до багатьох явищ Дискосвіту. Маршрут туриста Двоцвіта і його гіда Ринсвінда, чарівника-невдахи, малює своєрідну карту розмаїтого неозорого світу, з міфічними істотами, дивовижними рослинами, таємничими чарами й особливою магією. Якого ж кольору ця магія, чи справді світ плаский, чи можна змінити свою долю і втекти від Смерті, якщо ти всього-на-всього фігурка у настільній грі, і ставки вже зроблено?
 
5. «Історії, наклацані на друкарській машинці» Том Генкс
Збірка «Історії, наклацані на друкарській машинці» зірки Голлівуду Тома Генкса складається з 17-ти оповідань, які відкривають читачеві різну Америку і різну американськість. Якісь оповідання змусять реготати до сліз, якісь розчулять і здивують. Герої книги вирушають на Місяць у саморобній ракеті, насолоджуються славою у Парижі під час промотуру блокбастера, намагаються втілити мрії у Нью-Йорку, грають у боулінг і займаються серфінгом. З 70-х років минулого століття Том Генкс колекціонує друкарські машинки, тож у кожному з оповідань є цікаві епізоди, пов’язані з ними.

Немає коментарів:

Дописати коментар