четвер, 23 травня 2024 р.

«Весняний Київ у каштанів цвіті – найкрасивіше місто в цілім світі» 🌳❀𖤣𖥧𖡼⊱✿⊰𖡼𖥧𖤣❀ (онлайн-вікторина)

Наближаються останні вихідні весни 2024 року, а це означає, що вже цієї суботи та неділі столиця України відзначатиме свій День – День Києва
❁✿❀.
 
💡Вперше це свято відзначалося наприкінці травня 1982 року. До початку повномасштабної війни в Україні у День Києва традиційно проходили різні заходи, такі як концерти на центральних площах столиці, фестивалі, змагання з велоспорту, спортивно-благодійна акція «Пробіг під каштанами», марафон, міський турнір з кікбоксингу, фестиваль повітряних зміїв та багато інших цікавих заходів. Після 24 лютого 2022 року все змінилося – масштабні святкування не проводяться. Однак у столиці все одно відбудуться деякі тематичні заходи, присвячені Дню Києва.
 
У цьому дописі до вашої уваги добірка цікавих фактів про нашу прекрасну столицю, а також тематична вікторина «Як добре ви знаєте Київ».
 
👇Цікаві факти про Київ:
 
📌Найдавніша вулиця столиці – Володимирська. Її вік складає понад тисячоліття.
 
📌Найдовша вулиця столиці – Броварський проспект. Його довжина складає 14 кілометрів.
 
📌Найкоротша вулиця Києва – Інженерний провулок. Його довжина складає всього 50 метрів.
 
📌Найстаріше дерево Києва – Дуб Вільгельма Крістера. За приблизними підрахунками, його вік складає 600-700 років. Більш точно, на жаль, сказати неможливо.
 
📌Найбільш заселений район столиці – Деснянський, тут мешкає близько 355 000 осіб. Найменш заселений район Києва – Печерський, в ньому живе близько 139 000 осіб.
 
📌У Києві розташований один із найвищих монументів світу – пам’ятник «Батьківщина-Мати», який встановлено на території Національного музею історії України у Другій світовій війні. Висота монумента складає 102 метри.
 
📌У Києві розташований знаменитий музей мініатюр, у якому можна побачити підковану блоху, караван верблюдів у вушку голки, найменшу у світі книжку та ще багато дивовижних експонатів.
 
📌Найвища будівля Києва та України – ЖК на Кловському узвозі, 7. Його висота складає 168 метрів.
 
📌Найкрасивіша станція метро – “Золоті ворота”. Вона входить до десятки найгарніших станцій метро у світі.
 
Пропонуємо вам також відповісти на запитання вікторини нижче і перевірити, як добре ви знаєте Київ 😊

Немає коментарів:

Дописати коментар