середа, 1 травня 2024 р.

Творчий конкурс «ФЛЕТЛЕЙ-ФОТО» ✧˖°📷 ༘ ⋆。˚


У квітні Публічні бібліотеки Солом’янки провели професійний творчий конкурс на створення книжкових фотокомпозицій із застосуванням стилю flat lay photography «Флетлей-фото». Звісно ж бібліотека естетичного виховання імені Олександра Довженка для дорослих ЦБС Солом'янського району м. Києва з великим задоволенням взяла участь у конкурсі, адже такі заходи це чудова можливість отримати цікавий досвід, розкрити особисті творчі здібності та продемонструвати свої навички
😊.
 
⊹₊[ ¯]❀₊ 📘Для участі у конкурсі «ФЛЕТЛЕЙ-ФОТО» наша бібліотека обрала книгу «Наталка Полтавка» видатного українського письменника Івана Котляревського. Твір був написаний 1819 року, тож цього року йому виповнюється 205 років.
 
💡 Ідея цього прекрасного твору полягає в оспівуванні духовної величі людини з народу, а також у засудженні покірності долі, владі та застарілим звичаям. Ми вважаємо, що ця ідея нині є надзвичайно актуальною, адже наш народ зараз яскраво демонструє свою непокірність тій долі, яку йому намагаються нав’язати; на додачу до цього «Наталка Полтавка» і досі залишається одним з основних творів, що описують всі найважливіші риси та сторони, з яких потрібно вивчати українську народність.
 
П’єса «Наталка Полтавка» має важливе історичне значення, адже вона започаткувала нову українську драматургію, написану живою розмовною мовою, побудовану на засадах народності. Це перша соціально-побутова драма із селянського життя в усій європейській літературі. Цей твір свого часу суттєво розширив можливості для ідейно-художнього зростання української драматургії, закладав основи національного репертуару й визначив його подальші перспективи.
 
Ще одна важлива особливість п’єси, завдяки якій її дуже люблять читачі та глядачі, це пісенність мови героїв і краса народних характерів, зображених у творі.
 
П’єса багата на метафори, епітети, гіперболи, фразеологізми, порівняння й інші художні засоби. А ще у творі автор активно і дуже вдало використав народні та створені ним пісні, дуже вміло застосував український народний гумор, який завжди рятує нас у будь-яких скрутних ситуаціях.  
 
Ми переконані, що цю книгу обов’язково потрібно прочитати кожному українцю, тому що вона спонукає замислитися про багато важливих речей і нам усім є що з неї почерпнути 📙 👍.
 
📍 На фото, що було представлене в межах конкурсу, ми використали предмети, які є яскравими символами української народності та жіночності – вишиванка, предмети побуту, вінок з колосків.

Немає коментарів:

Дописати коментар