вівторок, 21 травня 2024 р.

4 реальних місця з улюблених дитячих книжок 🏰🏞️📘

Ви коли-небудь
мріяли побачити місця, описані у ваших улюблених книжках на власні очі? Чи хотіли б ви побувати там, де відбувалися захопливі пригоди улюблених книжкових героїв? Що ж, це цілком можливо, адже локації з деяких відомих дитячих книжок існують насправді💁.
 
У цьому дописі до вашої уваги топ-4 реальних місця з вигаданих історій.
 
🌟Станція «Паддінгтон», Лондон, а також інші круті місця, описані в серії дитячих оповідань Майкла Бонда про ведмедика Паддінгтона
Хто не любить милого і симпатичного ведмедика Паддінгтона? Сім'я Браун знайшла його на вокзалі «Паддінгтон». Ведмедик виявився дуже добрим і ввічливим, він обожнює бутерброди з мармеладом і чомусь постійно потрапляє в різні халепи.
 
Далеко не всі знають, що залізнична станція «Паддінгтон» це реальне місце. Станція розташована в однойменному районі округу Вестмінстер у північно-західній частині Лондона. Вхід до станції можна знайти на вулиці Прайд-стріт. Якщо потрапите на станцію, знайдіть Платформу 1 і озирніться навколо. Там, під великим годинником, ви зможете побачити бронзову статую ведмедика Паддінгтона. Поруч знаходиться «Магазин ведмедика Паддінгтона», де можна придбати сувеніри й подарунки.
 
🌟Ставок і атракціон «Conservatory Water» у Центральному парку, Нью-Йорк, описаний у книзі Елвіна Брукса Уайта «Стюарт Маля – хлопчик-мишеня»
«Стюарт Маля – хлопчик-мишеня» це класична книга 1945 року про хлопчика, схожого на мишеня. Стюарт з’явився в сім'ї Літтл, яка мешкає в особняку в Нью-Йорку. Попри свій мініатюрний розмір, Стюарт є сміливою та допитливою особистістю. Певний час йому вистачає пригод, в які він потрапляє поруч зі своїм будинком, але хлопчик-мишеня дорослішає і йому кортить цікавіших пригод, тож він починає відкривати для себе велике місто.
 
Пам'ятаєте ту частину книги (і фільму 1999 року), де Стюарт Літтл відважно бере участь у перегонах модельних вітрильників у Центральному парку? Ставок, на якому ці перегони відбувалися, реальний. Розташований він у східній частині Центрального парку. Між 73-ю та 75-ю вулицями можна знайти атракціон «The Conservatory Water», який орієнтований на дітей та любителів таких розваг. Тут можна взяти напрокат мініатюрні вітрильники або яхти з дистанційним керуванням і покерувати ними.
 
🌟Ферма Зелені Дахи, острів Принца Едварда, описана в книзі Люсі-Мод Монтгомері «Енн із Зелених Дахів»
Події у книзі відбуваються наприкінці 19-го сторіччя. Це історія про пригоди 11-річної сироти Енн Ширлі, яка переїхала до своїх родичів і оселилася разом з ними на їхній фермі на острові біля узбережжя Канади.
У цій книзі є багато пам'ятних моментів, пов’язаних з локаціями, наприклад,  героїня шукає розради біля «Озера Сяючих вод», а біля будинку є «Ліс з привидами». Чарівні пейзажі розбурхували уяву Енн понад 100 років тому і не дивно, що відтоді вони викликають інтерес у шанувальників твору.
 
Ферма «Зелені дахи» все ще існує на острові Принца Едварда. Це одна з найвідоміших пам'яток в Канаді, що пов'язані з літературою, і щороку це місце відвідують сотні тисяч туристів. У книгах про Енн містечко, де мешкають герої, називається Ейвонлі, але справжня назва містечка, Кавендіш. Шанувальники твору можуть завітати до будинку, де «мешкала» героїня, зайти до кімнат, прогулятися тими ж стежками, якими ходила Енн, відвідати і Ліс з привидами, і озеро і т. д.
 
🌟Станція «Кінгс-кросс» + Чарівний світ Гаррі Поттера – це реальні місця з надзвичайно популярних книг Джоан Роулінг про Гаррі Поттера
Залізничний вокзал «Кінгс-Крос» – це справжній залізничний вокзал, тупикова станція Лондонського залізничного вузла у північно-східній частині Лондона – Кемдені, поруч зі станцією Сент-Панкрас. Платформу 9 ¾ ми там, на жаль, не знайдемо, однак замість неї там знаходиться «Магазин Гаррі Поттера».
 
Якщо побачити на власні очі легендарну станцію фанатам книг про Гаррі Поттера здається замало, вони можуть прогулятися Хогсмідом або, скажімо, зазирнути до крамниці чарівних паличок Оллівандера, чи завітати до «Косого провулку». Усе це та багато іншого можна зробити  у «Чарівному світі Гаррі Поттера» – тематичному парку розваг, створеному для фанатів Поттеріани. Цей парк є частиною великого парку розваг «Universal Orlando», який розташований у місті Орландо, штат Флорида, США.
 
Якщо буде можливість відвідати ці легендарні літературні локації разом зі своїми дітлахами, обов’язково скористайтеся такою нагодою – враження будуть незабутні😊!

Немає коментарів:

Дописати коментар