середа, 13 травня 2020 р.

Делікатний гумор від Марини Гримич у книзі «Ажнабія на червоній машині» 🚗

 Марина Гримич є авторкою понад 20 різножанрових романів – від белетристичних до історичних. Її твори мають струнку сюжетну архітектоніку і наповнені вишуканим гумором. Лауреат Всеукраїнського літературного конкурсу «Коронація слова». Окрім письменницької діяльності Марина Гримич займається наукою, саме тому в її творах завжди присутній колоритний крос-культурний бекграунд. Нині мешкає в Бейруті.

Власне, про книжку
Словом «ажнабія» називають в арабських країнах іноземок. Дія роману «Ажнабія на червоній машині» відбувається в сучасному Лівані, відомому своїм міжконфесійним розмаїттям, і перегукується з середньовічними арабськими оповідками з «Тисячі й однієї ночі». В центрі сюжету опиняються дві ажнабії-українки Павлина, заміжня за сунітом Ахмадом, та Віра (лагідно Вірунчик), дружина шиїта Жаввада. Павлина береться допомогти Жавваду порозумітися з дружиною, однак та несподівано зникає, і в пошуках Вірунчика Ахмад, Жаввад, Павлина, а також таємничий дуруз Зіяд, що несподівано приєднався до компанії, об’їжджають червоною машиною увесь Ліван.
Книга пронизана делікатним гумором, який допомагає уявити специфіку міжетнічних шлюбів на Близькому Сході і розкрити секрети міжконфесійного та міжкультурного порозуміння.

Немає коментарів:

Дописати коментар