вівторок, 1 лютого 2022 р.

Долучайтеся до святкування Всесвітнього дня читання вголос

Вже тринадцять років поспіль мільйони людей в усьому світі відзначають свято, що прославляє велику силу читання – Всесвітній день читання вголос. Цього року свято відзначається 2 лютого.
 
Свято було започатковане 2010 року за ініціативою освітнього проєкту «LitWorld». День читання вголос привертає увагу до важливого значення читання, зокрема читання вголос. Люди в різних куточках світу залюбки готуються до свята і відзначають його – підбирають книги, які цікаво буде почитати їм самим та аудиторії, збирають друзів та однодумців, читають уголос і обговорюють зміст книги. Мета такої акції – по-перше, почитати хороші книги; по-друге, об’єднатися заради хорошої і корисної справи.  
 
Чому читання вголос є важливим?
Дослідження видавничої та освітньої компанії «Scholastic» показує, що понад 80% дітей та батьків вважають час, коли вони читають вголос, особливим, адже цей час вони проводять разом – читають і розмовляють. Це час єднання та зближення. І це не тільки про родини – читання вголос єднає усіх!
 
Найкращий спосіб відсвяткувати Всесвітній день читання вголос – почитати комусь книгу. Не має значення чи це буде одна людина чи аудиторія зі ста осіб – важливо поділитися історією за допомогою свого голосу.
 
Ми закликаємо вас почитати разом зі своїми дітьми, коханими людьми, друзями чи знайомими. Оберіть цікаву книгу, зберіться разом, почитайте вголос і не забудьте сфотографуватися і викласти пост про читання вголос у соціальних мережах з хештегами #WorldReadAloudDay #Всесвітній_день_читання_вголос #Читаємовголос.

Немає коментарів:

Дописати коментар