пʼятниця, 3 грудня 2021 р.

Ніхто не має почуватись забутим

Понад 1 мільярд людей у світі мають інвалідність, і згідно з прогнозами ця цифра ростиме  через демографічне старіння і збільшення показника розповсюдження неінфекційних захворювань. Та попри усе це, зовсім небагато держав мають відповідні механізми, які допоможуть повною мірою реагувати на пріоритети і потреби людей з інвалідністю у сфері охорони здоров’я.
 
Звісно, інвалідність часто призводить до неналежного рівня життя, однак не всі люди з інвалідністю мають однаково важке становище, адже дуже багато залежить від умов, у яких вони живуть, і від того, наскільки їм доступні медичні послуги, освіта, робота і багато іншого.

Уряди і міжнародна спільнота продовжують боротися з пандемією COVID-19 і в усій цій ситуації надважливо, щоб урахування потреб людей з обмеженими можливостями посідало центральне місце в плануванні, розвитку й ухваленні рішень системи охорони здоров’я.   
 
ВООЗ усіляко підтримує держави в їхніх зусиллях, спрямованих на те, щоб ніхто не залишався без уваги, щоб люди з інвалідністю не почувалися забутими. Зверніть увагу на ключові факти і моменти, пов’язані з необхідністю включення проблем і потреб людей з інвалідністю до сектору охорони здоров’я – це дуже важливо і стосується кожного:
 

- Будь-хто з нас упродовж  життя, на жаль, може отримати інвалідність – від цього ніхто не застрахований.

 

- ВООЗ підтримує держави у їхніх зусиллях спрямованих на те, щоб системи охорони здоров’я були інклюзивними, і люди з обмеженими можливостями мали найвищий можливий рівень життя.

 

- Пандемія COVID-19 призвела до того, що люди з інвалідністю стикаються із ще більшими перешкодами у сфері охорони здоров’я і в соціальній сфері, включаючи дискримінаційне ставлення і недоступність інфраструктури – з цим обов’язково необхідно боротися.

 

- Необхідно терміново забезпечити повне урахування проблеми інвалідності на всіх рівнях системи охорони здоров'я, особливо на рівні первинної медико-санітарної допомоги.

 
Бережіть себе і не будьте байдужими. 

Немає коментарів:

Дописати коментар