понеділок, 31 серпня 2020 р.

День знань: день повернення пам’яті в минуле і крок у майбутнє🍂🕮

Вже завтра ми святкуватимемо урочисте і водночас трошки сумне свято – День знань або просто 1 вересня :). Це і перші дзвоники, що лунатимуть усією країною, і море різнокольорових квітів, і хвилювання учнів і батьків… 1 вересня для першокласників – це початок абсолютно нового тривалого етапу їхнього життя, а для випускників – це початок завершального етапу дитинства. Це дійсно і радісно, і сумно водночас.

Окрім шкіл 1 вересня навчальний рік розпочинається і в інших навчальних закладах: університетах, інститутах, коледжах, спеціальних школах, училищах. День знань відзначається не тільки в Україні, а й інших країнах – Білорусі, Вірменії, Казахстані, РФ, Молдові і Туркменістані.

Свято було встановлене 1 вересня 1984 року Верховною Радою СРСР. Цікаво, що до 1935 року у країнах СНД взагалі не існувало загального дня, у котрий би починали активну роботу усі навчальні заклади. Ініціатором ідеї перетворити 1 вересня на свято під назвою «День Знань» вважається відомий радянський педагог Федір Брюховецький.

Традиційно 1 вересня у школах проходять святкові лінійки, присвячені початку навчального року. З особливою урочистістю і трепетом зустрічають у школах першачків. Але окрема увага приділяється і школярам, які розпочинають свій останній рік у стінах школи,  – вчителі й батьки кажуть їм напутні слова. У середніх і вищих навчальних закладах, як правило, лінійки не проводять, однак урочистість моменту все одно залишається.

Часи змінюються, а разом з ними змінюються і традиції, але незмінним для Дня знань залишається те, що усі його учасники сповнені позитивних емоцій, увесь ранок з усіх дворів лунає гучна музика, ошатні діти крокують із квітами в руках. Це дійсно красиве дійство, що не лишає байдужими навіть тих, хто вже давно закінчили навчання і наразі не мають стосунку до школи, – коли бачиш малечу, яка йде 1 вересня до школи, мимоволі згадуєш і свої шкільні роки…

Ми вітаємо усіх школярів і студентів, а також їхніх батьків і вчителів зі Святом Першого дзвоника! Бажаємо успіхів у навчанні, натхнення і терпіння!

І пам’ятайте, що бібліотеки Соломянки завжди з радістю допоможуть вам знайти необхідну книжку. Ми чекаємо на вас!😏


Немає коментарів:

Дописати коментар