субота, 25 травня 2019 р.

Бібліотечне містечко у парку. Святкуємо День Києва разом!


Цими вихідними кияни святкують День міста. Цього року Києву виповнюється 1537 років. Традиційно по всьому місту проходять різні святково-розважальні заходи для киян та гостей столиці. Бібліотеки Солом’янського району також долучилися до загальної ініціативи та облаштували ціле «бібліотечне містечко» у парку «Відрадний».
Відвідувачам парку дійсно було чим зайнятися та на що подивитися: тут вам і святковий концерт; і працівники поліції, готові розповісти дітям про особливості своєї роботи, дати поміряти бронежилет та навіть дозволити посидіти у справжньому поліцейському авто; і показні виступи різних гуртків;
і, звичайно, різноманітні заходи, організовані бібліотекарями району.
Ми поставили собі за мету організувати заходи, котрі були б не тільки розважальними, а ще й пізнавальними. У різних наметах «бібліотечного містечка» кожен міг знайти щось цікаве для себе. Наприклад, молодше покоління дуже зацікавилося ляльковим театром, за участі відомих казкових героїв. Діти разом із батьками завзято відгадували, персонажа якої книжки вони зараз бачать перед собою у вигляді ляльки.
Також бібліотекарі провели майстер-клас із виготовлення книжечок своїми руками. Дітвора з цікавістю вирізала книжкових персонажів з паперу, знаходила відповідний текст та власноруч виготовляла маленькі книжки.
Яке ж «бібліотечне містечко» без книжкових виставок?
Була і презентація нових книжок за участі їх авторів.
Також серед розваг були розмальовки, складання пазлів за мотивами книжок, майстер-класи з виготовлення різних оригінальних саморобок.
На згадку про цей чудовий день усі охочі могли сфотографуватися у фото-зоні, а діти і взагалі могли зробити фото у костюмах казкових героїв.
Особливо приємно, що люди виявили велику цікавість до нашого «бібліотечного містечка» та обіцяли приходити до нас за книжками, а отже нам вдалося не тільки розважити людей, але й привернути нових читачів, а це прекрасно, адже нація, що читає – це розумна нація!

Немає коментарів:

Дописати коментар