Сторінки

неділя, 14 липня 2024 р.

Дитячий бестселер Всеволода Нестайка екранізують 📘 🎬

Видавництво «А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га» повідомило, що перший український дитячий бестселер «Тореадори з Васюківки» екранізують.
 
Стрічку знімуть українські режисери Роман Краснощок та Антон Чистяков. Як сказали самі режисери, вони обидва є великими шанувальниками книжки з дитинства і їм завжди хотілося побачити улюблений твір на екрані. От тепер їхня мрія нарешті здійсниться 😊 До слова, спроби екранізувати книжку вже були в минулому, однак радянська цензура не дозволила ці спроби довести до їхнього логічного завершення. Щоправда, 1965 року за мотивами одного з епізодів твору все ж було знято короткометражний фільм. Сподіваємося, що тепер ніяких перепон не буде і за популярним твором В. Нестайка вийде крута сучасна стрічка 🤞.
 
🕮📝 «Торе­а­дори з Васюківки» – трилогія українського письменника Всеволода Нестайка, написана у 1963-1970 роках. Це просто неперевершена пригодницька повість для дітей – неймовірно захоплива й цікава. Повість складається з трьох частин і спершу видавалася як окремі розповіді: «Пригоди Робінзона Кукурудзо», «Незнайомець із тринадцятої квартири» та «Таємниця трьох невідомих». Головні герої «Тореадорів з Васюківки» — це прості школярі Ява Рень і Павлуша Завгородній, які понад усе бажають стати відомими на весь світ. Для цього вони намагаються спіймати іноземного шпигуна в селі, підкорити Київ і навіть стати справжніми тореадорами. Чи вдасться це їм, чи ні?
 
👉Цікаво, що 2004 року Всеволод Нестайко зробив нову редакцію свого популярного твору, додавши нові епізоди і вилучивши ідеологічні радянські нашарування й деякі застарілі незрозумілі сучасному читачеві деталі.
 
Що ж, чекатимемо з нетерпінням на фільм, а поки нумо перечитувати цю прекрасну українську класику – читайте з дітьми та й самі завдяки книзі поверніться подумки в безтурботне дитинство 😉.

Немає коментарів:

Дописати коментар