Сторінки

вівторок, 23 липня 2024 р.

5 приголомшливих книг, де тварини – головні герої

Книги про тварин
це чудово, а книжки, де вони є головними героями, це ще прекрасніше. Читайте далі, щоб дізнатися більше.՞՞
 
На жаль, ми можемо лише здогадуватися, про що думають брати наші менші, але так ще цікавіше, чи не так? Читати книги, в яких протагоністами є тварини, це дуже-дуже цікаво. Такі книги особливі. В цьому дописі до вашої уваги добірка книг, де головні герої це тварини. ^••^
 
1. «Чорний Красень» Анна Сьюел
Книга розповідає про породистого, вихованого, покірливого й вірного коня Чорного Красеня, який переходить від власника до власника у вікторіанську епоху в Лондоні. Він здобуває новий досвід і зустрічає нових друзів. Герой розповідає про своє життя, починаючи від безтурботного дитинства маленького нетямущого лошатка і до зрілого віку, коли, зазнавши за довгі роки служіння людям і добра, і кривд від різних господарів, зрештою знаходить своє щастя. Оскільки всі події показані очима коня, читачеві легше зрозуміти цих благородних тварин, перейнятися їхньою долею. Книга викликає співчуття до кожної живої істоти, вчить милосердя й любові не лише до тварин, а й до людей.
 
2. «Пригоди мишеняти Десперо» К. ДіКамілло 🐭
У мишачому сімействі, що живе в старовинному королівському замку, народилося мишеня на ім’я Десперо. На відміну від своїх родичів, він мав хоробре і шляхетне серце, а ще любив читати казки і слухати музику. Якось він побачив принцесу Горошинку і закохався в неї. А коли підступні щури хитрістю заманили принцесу в похмуре й небезпечне підземелля, Десперо, немов лицар в осяйних обладунках, урятував її від неминучої загибелі.
 
3. «Редволл» Браян Жак 🐀
Ласкаво просимо до абатства Редволл. За його величезними дверима лагідні мишенята живуть у мирі та спокої, допомагаючи тим, хто цього потребує, і влаштовуючи грандіозні бенкети на честь великих і добрих мешканців Мохоцвітного лісу. Але ззовні насувається серйозна загроза. Армія злих щурів на чолі зі злим воєначальником вже в дорозі. Ходять чутки, що Клуні, одноокий щур, і його жахлива орда збираються захопити абатство Редволл. Маттіас –  просто маленьке мишеня, але він знає, що для того, аби втримати щурів на відстані, знадобиться щось більше, ніж каміння та стріли завбільшки з мишу. Заручившись підтримкою войовничого зайця, диких горобців і запеклих горностаїв, Маттіас вирушає на захист своєї свободи, друзів і абатства, яке він називає домом. Матіас повинен піднятися і дати відсіч ворогу.
 
4. «Колгосп тварин» Джордж Орвелл 🐷 🐮
У казковій повісті «Колгосп тварин» в алегоричній формі автор розповідає про часи становлення СРСР. Зокрема, тут ідеться про революцію 1917 року, про брехливі обіцянки, що «земля селянам, а заводи робітникам», розповідається про розкуркулення, примусові переселення, репресії, розстріли і про мільйони замордованих у сталінських концтаборах. От лише замість людей герої цієї повісті тварини. Але чи так вже вони різняться між собою?
 
5. «Ніч у самотньому жовтні» Роджер Желязни 🐕‍🦺
Цей неймовірний роман неможливо просто читати: ним потрібно дихати. Кожна його сторінка пахне осінніми дощами й опалим листям, древньою магією і… не менш древніми страхами. Зрештою, це не звичайний роман, а радше жовтневий щоденник сторожового пса на ймення Нюх, який спільно зі своїм господарем Джеком, а також з іншими друзями й недругами та їхніми сумнозвісними господарями бере участь у Великій Грі, що відбувається місячної ночі на Гелловін. І не дай боже в цій Грі програти, бо долі переможених не позаздриш.
Хоча ми не можемо по-справжньому зазирнути в голову тварин, все одно цікаво дізнатися про їхню думку хоча б із книг. І пам’ятаймо, що тварини – наші найкраші друзі, тож ніколи не ображаймо їх!

Немає коментарів:

Дописати коментар