Сторінки

вівторок, 30 липня 2024 р.

Щороку тисячі громадян України потерпають від торгівлі людьми 😢⛓

🗓
️30 липня відзначається Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми. Цьогорічна тема Дня – «Не залишити без уваги жодну дитину в боротьбі з торгівлею людьми» 👦🏽. Цьогорічна глобальна кампанія фокусується на вразливості дітей і закликає до посилення заходів і прискорення дій, спрямованих на припинення торгівлі дітьми. На жаль, діти стають жертвами різних форм торгівлі людьми, включаючи експлуатацію на примусових роботах, примус до різних злочинних дій, жебрацтво, на додачу до цього дітей продають для незаконного усиновлення, а також діти піддаються сексуальному насильству та знущанням в Інтернеті. Згідно з даними Глобальної доповіді Управління ООН з наркотиків і злочинності (УНЗ ООН) щодо торгівлі людьми, кожна третя жертва торгівлі людьми –  дитина. «Не залишити нікого осторонь» – це ключова обіцянка Порядку денного сталого розвитку до 2030 року та Цілей сталого розвитку (ЦСР).
 
🩵💙Кампанія УНЗ ООН «Блакитне серце» підвищує обізнаність про торгівлю людьми та її вплив на суспільство в усьому світі. Кампанія спрямована на заохочення участі урядів, громадянського суспільства, корпоративного сектору та окремих осіб, щоб надихнути на активні дії та допомогти запобігти торгівлі людьми. Люди демонструють свою солідарність з жертвами торгівлі людьми та підвищують їхню впізнаваність тим, що носять на собі  символ «Блакитне Серце».
 
🇺🇦В Україні проблема торгівлі людьми особливо загострилася під час повномасштабного вторгнення рф на територію нашої держави 😔. Основними напрямами державної політики у сфері протидії торгівлі людьми є запобігання торгівлі людьми шляхом підвищення рівня обізнаності населення, превентивної роботи, зниження рівня вразливості населення. Фахівці стверджують, що реальні масштаби торгівлі людьми в Україні значно вищі порівняно з офіційними відомостями, адже ці злочини мають доволі високий рівень прихованості. Більшість постраждалих не володіють інформацією і з різних причин не звертаються по допомогу.
 
📢❗🚨Якщо ви чи ваші близькі та знайомі постраждали від торгівлі людьми обов’язково звертайтеся:
 
1547 – Гаряча лінія з протидії торгівлі людьми
527 – Національна Гаряча лінія з питань протидії торгівлі людьми
112 – Служба екстреної допомоги в ЄС
102 – Поліція

Немає коментарів:

Дописати коментар