Сторінки

пʼятниця, 27 вересня 2024 р.

Скрізь не побуваєш, але спробувати можна 🗺️⁀જ✈︎

27 вересня відзначається Всесвітній день туризму
🧳 🛫 🏕️.
 
Туризм є надзвичайно важливою галуззю, яка сприяє економічному зростанню країн, створює можливості для працевлаштування та сприяє культурним зв'язкам між людьми з різним походженням .
 
Всесвітній день туризму це глобальна подія, мета якої – підкреслити важливість туризму у сприянні культурному обміну, економічному розвитку та міжнародному взаєморозумінню. Цей День покликаний відзначити різноманітний досвід, який пропонує туризм, і спонукати зробити подорожі більш інклюзивними, сталими і корисними для всіх 🗺 👍.
 
Тема Всесвітнього дня туризму 2024 року – «Туризм і мир»; ця тема підкреслює зв'язок між туризмом і миром у всьому світі, а Організація Об'єднаних Націй наголошує на важливості розуміння різноманітних культур і заохочення сталого туризму.
 
З нагоди Дня туризму ми підготували для вас віртуальну виставку книг про подорожі 📚:
 
🛤️ «Карпати. Коротка історія мандрів» Ірина Пустиннікова
Завдяки цій книзі ви зможете здійснити подорож Карпатами сторічної давнини. Книга пропонує наступний маршрут:  у Трускавці п’єте “Нафтусю”, далі потягом “Нарти-дансинґ-бридж” прямуєте до Славська, оминаючи єгерів баронів Ґредлів в околицях Сколього,  знайомитесь з гуцулами в Жабйому, підіймаєтеся на Говерлу, перед тим підживившись наїдками на полонині Заросляк. Десь поміж тим можете пограти в теніс у Микуличині чи отаборитися разом з пластунами поблизу Осмолоди. У лічниці Тарнавського в Косові зможете підлікувати нерви. Якщо пощастить, то навіть зможете перетнутися з Іваном Франком чи Михайлом Коцюбинським у Криворівні. Ця книжка – історичний провідник Карпатами в усі пори року, який знадобиться і сучасним мандрівникам.
 
🛤️ «Про що я мрію, коли їду на велосипеді» Роберт Пенн
Це історія подорожі, метою якої було створення велосипеда мрії. Роберт Пенн проїхав майже 40 тисяч кілометрів навколо світу і повсякчас поповнював свою колекцію велосипедів для будь-якої потреби – від міського до гірського і шосейного, – аж доки вирішив зібрати байк "під себе". Автор побував у різних країнах, познайомився із легендарними виробниками і провів чимало екскурсій у минуле, розкриваючи різні аспекти розвитку велосипеда. Зрештою, Роб зібрав омріяну машину.
 
🛤️ «Два мільйони кілометрів до мрії» Костянтин Симоненко
У цій книзі описані пригоди українця, який відвідав усі країни світу. За 10 років Костянтин Симоненко подолав понад 2 мільйони кілометрів і відвідав усі 193 визнані країни світу. До речі, тільки 180 людей у світі змогли відвідати усі країни. Книга пропонує читачеві захопливі та сповнені гумору історії мандрівника. Автор дає корисні поради з власного досвіду та розповідає, які небезпеки чекають у дорозі, та як правильно готуватися до складних подорожей. У книзі ви знайдете понад 300 фотографій, зроблених автором під час його мандрівок.
 
🛤️ «GASTRO OBSCURA. Найдивовижніші смачні місця планети» Сесілі Вонґ, Ділан Тюрас
Цей захопливий путівник пропонує поглянути на світ через кулінарні традиції різних народів. Бо їжа це більше, ніж смак, це частина культурної спадщини.
Готові скуштувати зварене з туману чилійське пиво? Або сардинську пасту «нитки Бога»? Що їдять борці сумо? Що можна випити в барі на антарктичній станції «Академік Вернадський»? Чому в Тунісі чай продавали тільки в аптеках і за рецептом? І загалом які страви варто спробувати в різних країнах?
З цим атласом ви відвідаєте 7 континентів і познайомитеся зі стравами 120 народів.
 
 
🛤️ «Мрія про Антарктиду» Маркіян Прохасько
Автор цієї книги описує фантастичний світ Антарктики – холодного, скутого льодом, ненаселеного і досі маловивченого краю. Він простягається на континент Антарктиди та Південний океан із безліччю островів. Зануритись у мандрівку дивовижним світом криги та снігу допоможуть неповторні краєвиди регіону, незвичайні пригоди людей, історії відчайдушних першопрохідців, неймовірні наукові дослідження, загрозливі глобальні проблеми, краса живої первозданної природи, яскраві відчуття у подорожі океаном. В основі книги – враження автора, який здійснив велику мрію і подався у захопливу подорож до української станції «Академік Вернадський» в Антарктиді. У книзі ви знайдете інформацію про те, як люди знайшли південну землю 200 років тому, як можна потрапити на континент у наш час; отримаєте описи навколишнього світу в Антарктиці та пояснення складних процесів, які стосуються кожного мешканця планети.
 
🛤️ «Короткий атлас маяків на краю світу» Ґонсалес Масіас
Разом з цією книгою здійсніть незвичайну мандрівку найбільш ізольованими маяками планети. Це не посібник з географії, це паспорт для романтичних мандрівників. У дивовижних історіях цієї книги розповіді про далекі маяки переплітаються з моментами життя і творчості Едгара Алана По, Вірджинії Вульф, Рея Бредбері та Нельсона Мандели, а також з епізодами самотності, божевілля, хоробрості та щастя. У книзі ви знайдете 34 цікавих оповідання, оригінальні ілюстрації, морські мапи, архітектурні схеми та дуже цікаві відомості про маяки.
 
🛤️ «Проїду світ» Валерій Кришень
Як здійснити кардинальний поворот у житті, вивчити мови, зустріти приголомшливих людей та побачити цілий світ? Про це і набагато більше розкаже автор цієї книги, мотомандрівник, голова комісії з мототуризму при Федерації мотоциклетного спорту України та засновник власної школи мототуризму Валерій Кришень.

Немає коментарів:

Дописати коментар