четвер, 4 червня 2020 р.

П’ять дитячих книжок, які допоможуть розпалити уяву малечі👶📖

Дитинство це унікальний період життя кожної людини, час інтенсивного фізичного і психологічного розвитку. Саме в дитинстві формуються наші погляди на життя, смаки, вподобання, навички. Формується особистість в цілому. Зважаючи на це, дуже важливо забезпечити для дитини хороші умови життя, спокійне і приємне оточення, цікаві та корисні заняття, а увагу дитини, яка також інтенсивно розвивається в ранні роки життя, бажано наповнити позитивними  літературними персонажами і подіями: доброзичливими тваринами; сильними героями; переконанням у тому, що добро завжди перемагає, і все можливо, якщо докласти зусиль.

Читання книжок із переліку, представленого в цьому дописі, це квиток до безмежного потенціалу літературного всесвіту. Читайте ці прекрасні книжки разом із дітьми і згадуйте своє власне дитинство. Неймовірні чарівні історії, описані у цих книжках неодмінно посприяють розпаленню уваги вашої малечі.

1. «Жирафи не танцюють», Джайлз Андре
Жирафчик Джеральд навдивовижу високий і це є проблемою для нього. Річ у тім, що такий зріст заважає Джеральду танцювати разом з усіма іншими тваринками на Лісовій гулянці. І в той момент, коли бідний жираф уже готовий здатися і змиритися, що не зможе танцювати, з’являється добрий і мудрий цвіркун, який переконує Джеральда у тому, що інколи, якщо ти сам інший, потрібно просто знайти іншу – свою – музику. Читаючи, як жирафчик опановуватиме свою унікальну мелодію, малі читачі зрозуміють, що вони також  сміливо можуть слідувати навіть за найбожевільнішими мріями.

2. «Там, де водяться диковиська», Моріс Сендак
Це одна з найпопулярніших книжок-картинок у світі. Книжка розповідає про подорож маленького Макса «туди, де водяться диковиська», яку він здійснює просто зі своєї кімнати – у своїй уяві.  Безстрашний хлопчик зміг причарувати диковиськ, яких зустрів під час мандрівки, і став справжнісіньким королем. Ця пригода допомогла Максу зрозуміти, що, коли йому потрібно щось, чого не може дати йому його уява (наприклад, тепла вечеря), йому на поміч завжди прийдуть батьки.

3. «До нас на чай заходив тигр!», Джудіт Керр
Цю чудернацьку казку про тигра, який несподівано завітав на чай до маленької Софі, неодноразово було адаптовано для театру і телебачення. Сама історія проста: добрий, проте голодний тигр подзвонив у двері дівчинки Софі в той момент, коли вони з мамою якраз сіли пити чай. Вони вирішують впустити гостя і з цікавістю спостерігають, як він з’їдає усе поживне, що було в домі. Для дорослих ця історія, мабуть, буде занадто екстравагантною, а от для дитячої уяви це саме те, що потрібно.

4. «Елмер», Девід МакКі
Елмер це слон, який, щоправда, відрізняється від усіх інших слонів. Елмер картатий і в клітинку. Та й особистість Елмера така ж незвичайна і яскрава, як і його шкіра. Завдяки своїм особистісним і фізичним відмінностям він часто стає душею компанії, однак сам Елмер все ж бажає дізнатися, як то воно – бути таким, як усі… І все ж, врешті-решт знайшовши спосіб змінити свій вигляд, Елмер усвідомлює важливість своєї індивідуальності. Ця історія нагадає дітям, що вони не повинні змінювати себе заради інших.

5. «Зоґ», Джулія Дональдсон
Дракончик Зоґ має бажання і прагнення бути найкращим учнем у своїй школі. Усі батьки мріють, щоб їхня дитина мала таку мету, чи не так? На жаль, Зоґ, хоча і дуже хороша дитина, він ще і ходяче нещастя. То він сам себе підпалить, то вдариться об дерево, то впаде посеред класу… Зоґ смішний, милий і дуже вигадливий. І він, незважаючи ні на що, йде до своєї мети.

Читайте ці повчальні і розвиваючі книжки із дітлахами, пориньте у чарівний і добрий світ дитячої літератури разом з ними😊.

Немає коментарів:

Дописати коментар